Maakera kuklapoolel misjonäriks

Maakera kuklapoolel misjonäriks

KOHALIKUD: Mailis Wüst ütleb, et Paapua Uus-Guineas mingit kultuurišokki ta küll ei kogenud. Foto: erakogu

Kujutage ette, et kusagilt Üru metsadest on 80 aastat tagasi avastatud seltskond saarlasi. Nüüd lähete teie ja elate nendega koos. Mailis Wüst (Jõgi) oma perega nii elabki. Ainult selle vahega, et hõim elab Paapua Uus-Guineas.

Meie kohtume Mailisega Salmel, tema vanematekodus. Viimati oli ta Eestis kolm ja pool aastat tagasi. Nüüdne tulek on seetõttu eriline, et kaasas on 5kuune poeg Richard, kellele esimest korda ema kodusaart näidatakse.

“Tere, mina olen sakslane,” tutvustab Mailise mees Gerolf ennast. “Tuleb, tuleb,” naerab Mailis, kui imestan, et abikaasal on eesti keel suus.

Tegelikult elavad Mailis, Gerolf ja Richard Paapua Uus-Guineas. Paigas, mille kohta inimesed enamasti küsivad, kus see on. Mailis ütleb, et seal on samasugune seis Eestiga. Seal küsivad inimesed, kus see Eesti on?

“Kõige lihtsam on öelda, et ta asub Austraaliast põhjas,” selgitab Mailis oma praeguse elukoha asukohta. Tegemist on maailma suuruselt teise saarega. Pool saart on Indoneesia ja pool Paapua Uus-Guinea.

Kauge maa küll, kuid näiteks ka seal võib tänaval eestlasega kokku põrgata. Nii kohtus Mailis juhuslikult ühe festivali ajal Jaan Tättega, kes Nordeaga saart väisas. ”Enamus on seal ju mustanahalised,” naerab Mailis, et pikka valget blondi meest pole rahvamassis eriti raske märgata.

Edasi loe laupäevasest Saarte Häälest.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 452 korda, sh täna 1)