Nuga on käepikendus

Nuga on käepikendus

KLASSIKALINE LIBISTAMINE: Toomas Leedu sõnul sõltub kokanoa valik lõikamistehnikast. Tema kasutab nö “libistamistehnikat ja seega on tal klassikaline lääne kokanuga. Foto: Sander Ilvest

Sooja sööki võib keeta ka lõkke peal, ei pea pliiti olema. Kuid head toitu ei saa kindlasti teha ilma noata. Ühe korraliku (hobi)koka tähtsaim tööriist ongi üks toekas nuga. Või siis mitu.

“Nugadega on nii, et tuleks võtta ikka selline, mida on vaja, mitte mida pakutakse,” arvab Saarte Hääle noaeksperdi rollis esinev Georg Ots Spa, Kuursaali ja Sadhu peakokk Toomas Leedu.

Alustuseks võtab ta kätte selle kõige olulisema – klassikalise kokanoa. Metallist ja üsna toekas. Leedu sõnul on nugadega just nii, et igaüks peab tundma, kas istub kätte või ei. Ja hea nuga istub kätte nii, et ei raatsi temast loobuda. “Mul pidas eelmine nuga 9 aastat vastu,” ütleb ta.

Edasi loe laupäevasest Saarte Häälest.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 682 korda, sh täna 1)