Kuressaare noored saavutasid vabariiklikul konkursil kolmanda koha

Kuressaare noorte huvikeskuse noortegrupi Aktiiv: noored juhid projekt “Aitab istumisest!” saavutas tervise arengu instituudi projektikonkursil TEIP oma vanuseklassis kolmanda koha.

Noored said auhinnaks 640 eurot, mille abiga viiakse läbi kuus tervist edendavat üritust. Lisaks rahalisele toetusele said noored auhinnaks öise ekstreemseikluse kajakil.

Kokku osales sellel konkursil 84 projekti üle Eesti.

Projekti “Aitab istumisest!” peamine eesmärk on noortele tervislike toitude valmistamise ja liikuva eluviisi tutvustamine. Kõik üritused on mõeldud selleks, et noored saaksid kaasa lüüa, kas siis sportlikes tegevustes või toitude valmistamises. Kõik üritused on tasuta.

Toiduvalmistamise üritusel osalemise kohad on piiratud ning eelnevalt tuleb end kirja panna aadressil annika.kilter@gmail.com.

Menüüs olevad toidud on huvitavad, sisaldavad tervislikke komponente ning mis peamine – neid on lihtne ja kiire valmistada. Ürituse parim osa on kindlasti see, et kõik valmistatud toidud sööme koos ise ära samal õhtul. Kõikide valmistatud toitude retseptid pannakse üles Kuressaare noorte huvikeskuse Facebooki lehele ning need, kes kohale tulla ei saa, saavad retseptid omal käel läbi proovida.

Spordi- ja liikumisürituste raames korraldame hoogsa uisuürituse veebruari lõpus, toreda kogupere seiklusorienteerumise aprillis ning zumba tantsufestivali. Zumba ürituse raames kutsume Saaremaale taas kohale peamiselt Tallinnas tegutseva zumbatreeneri Marek Tihhonovi, kes on huvikeskuses sarnaseid treeninguid pakkunud juba kahel korral.

Kõik tegevused, välja arvatud perepäev, toimuvad Kuressaare noorte huvikeskuse Komandandi tänava hoones. Lisainfot kogu ürituse kohta saab huvikeskuse Facebooki lehelt. Esimene üritus on juba neljapäeval, 24.jaanuaril. Kohti on piiratud arv ning osaleda saab registreerimise alusel.

TEIP ehk “Tervist edendava idee projekt” on projektikonkurss kõikidele noortele vanuses 12–19 eluaastat. Eesmärk on innustada noori rohkem mõtlema tervislikele eluviisidele ja väärtustama oma tervist. Valmis kirjutatud projekt peab aitama muuta oma koolikaaslaste, vanemate või õpetajate käitumist tervislikumaks või oma kooli-, kodukoha muutmisel meeldivamaks paigaks. Konkurss toimub alates 2004. aastast.

Eva-Liisa Kilter
Kuressaare noorte huvikeskuse vabatahtlik noorsootöötaja

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 271 korda, sh täna 1)