Kaarma vald plaanib Eiklasse ehitada seltsimaja (4)

Kaarma vallavalitsus on plaani võtnud ehitada Eikla piirkonna inimeste jaoks sealse kogukonna vajadustele sobilikus suuruses seltsimaja. Kuni 270 m² üldpinnaga ehitust planeeritakse alustada selle aasta teises pooles ning maja peaks sel juhul valmima 2014. aasta esimesel poolaastal.

“Eikla koolihoone on nn veneaegne ehitus, kus on palju mittefunktsionaalseid väikesi ruume ja koridore,” rääkis Kaarma vallavanem Margus Mägi. Maja on tema hinnangul väga suur – 2400 m² ning küttesüsteem selline, et kütma peab tervet maja korraga.

“Samas on maja ruumide kasutus väga väike – raamatukogu, perearsti vastuvõtutuba, ruumid kohalikele seltsidele ja üks väike lasteaiarühm,” selgitas Mägi. Vallavanem tähendas, et kui Eikla kanti olekski tulemas investor, kes vajaks ruume, siis nende kogemus Aste kooli näol ütleb, et uut ehitada on odavam kui sellises seisus olevast hoonest kaasaegne ehitis teha.

Mägi sõnul oleks uue hoone maksumus ligikaudu sama suur kui olemasoleva hoone viie aasta ülalpidamiskulu. Vana hoonega ei ole muid plaane kui lammutada see pärast asutuste ärakolimist uude majja.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 524 korda, sh täna 1)