Tõsiasi või linnalegend? (2)

Saatuse irooniana esitame selle küsimuse täna, päeval, mil kultuurikeskuses peetakse mõttetalguid “Turvaline Kuressaare”. Kui turvaline on siis Kuressaare, kus öösel kardetakse ringi liikuda, sest väidetavalt on tekkinud noortekamp, kel pole muud teha kui inimestega tüli norida ja neid peksta? Kuidas tahaks küll uskuda, et see on linnalegend, nagu kindla sõnaga ütleb politsei kõneisik. Aga kust jutud tulevad? Miks räägivad seda ühel päeval ajakirjanikule kolm allikat, kelle motiivides ei maksa kahelda: nad on murelikud linna turvalisuse pärast.

Kuressaare õiguskorraga pole sugugi rahul ka politsei. Miks muidu tegi politseijuht linnavalitsusele esildise hakata piirama ööbaaride lahtiolekuaega. Politseinik Aare Allik on koguni arvanud, et Kuressaare korrarikkumiste statistika ei pruugi kajastada pooltki sellest, mis tegelikult toimub. Ja tõesti, Saarte Hääleni jõudis eilegi info, et selsamal laupäevaööl, mil Pritsumajas sai peksa kolm meeskodanikku, nüpeldati veel vähemalt üht baarist koduteel olnud noorukit.

Loodame, et tänased mõttetalgud ei jää arvamusliidrite mokalaadaks ja olukorra nentimiseks, vaid otsustajad kiiresti midagi sisulist ette võtavad ja politsei asub helkurikandjate kimbutamise asemel tõsiselt korra järele valvama. Kodanikul pole ju vahet, kas ta sai peksa linnalegendilt või luust ja lihast inimestelt.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 544 korda, sh täna 1)