Koolifilm 2013 lükati käima Saare maakonnas

Koolifilm 2013 lükati käima Saare maakonnas

PIKNIK LUMEL: Yusuf Bahar (vasakult), Adeele Vesingi, Annaliisa Post, Marie Laanisto, Eliise Noni ja Katariin Aer. Koera nimi on Uku. Foto: Markus Andero Grubnik

Muhu noortekeskus valiti kohaks, kus noored filmihuvilised said võimaluse Kinobussi juhendamisel valmis meisterdada Koolifilm 2013 reklaamiklipid, mis interneti, sotsiaalmeedia ja ETV vahendusel üle terve Eesti koolinoori ja õpetajaid festivalist osa võtma kutsuvad.

Nimelt on käima minemas viies üle-eestiline Koolifilmi festival. Koolifilm 2013 eesmärk on juurutada filmikirjaoskuse ning loovõppe arendamist Eesti koolides ning pakkuda väljundit eesti koolinoorte ja nende õpetajate filmiloomingule.

Ka eelmise aasta festivali klippide autoriteks oli Muhumaa, Hiiumaa, Häädemeeste ja Tallinna noortest koosnev seltskond. Tookord toimus filmimine Eesti-Soome-Rootsi koostööprojekti “Young Baltic Narratives” raames.

Projekt sai küll 2012. aastaga läbi, kuid paljud osalejad on ka pärast projekti lõppemist jätkuvalt filmilainetel ning tekkinud on tore sõpruskond, kuhu kuuluvad noored üle terve Eesti.

Muhu noortekeskus on alati heal meelel valmis filmihuvilist seltskonda võõrustama ning panustama põnevatesse filmihariduslikesse üritustesse.

See on pannud elu Muhumaal kihama ja toonud päikest paljude saarte ja ka mandri noorte ellu.

Kaasaegsed tehnoloogiad, kaamera ja arvuti on noortele väga apetiitsed vahendid. Audiovisuaalne kirjaoskus, mille arendamise eest Kinobuss üle-eestilisel tasandil seisab, tähendab oskust oma sõnumit liikuvate piltide keeles ilusti väljendatult edastada, samuti võimet analüüsida ja mõista audiovisuaalses keeles loodud sõnumeid.

Selline oskus on tänapäeval väga oluline, sest üha enam mõjutab meid info, mis tuleb meieni liikuvate piltide kujul televiisorist, internetist, kinoekraanilt, reklaamtahvlitelt jne.

Kuna just noored on meediast tulvavatele sõnumitele eriti vastuvõtlikud, tuleb tõsta nende meedia-kirjaoskust, et nad eristaksid kvaliteetset meediat ebakvaliteetsest ning ei langeks manipulatsiooni ohvriks.

Nädalavahetus Muhu noortekeskuses, mis oli täis lugude väljamõtlemist, kohati väga ekstreemsetes tingimustes filmimist ning väsimatut monteerimist hiliste öötundideni, kandis vilja.

Valmisid toredad klipid, mida saab näha Koolifilmi kodulehel www.koolifilm.ee, Muhu noortekeskuse YouTube’i kanalis www.youtube.com/user/muhunoortekas ja Kinobussi kodulehel www.kinobuss.ee .

Filme saab Koolifilmi festivalile saata 8. märtsini ning paremaid töid näidatakse 22. märtsil Tallinnas kinos Artis. Kindlasti jõuavad võidufilmid avalikule linastusele ka Saaremaal Kinobussi Kodanikukino punktis Laimjala Rahvamajas.

Arnek Grubnik, Muhu noortekeskus
Kaisa Masso, MTÜ Kinobuss

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 560 korda, sh täna 1)