Perekond Prii jätkab Muhu kalakohviku pidamist (11)

Möödunud augustis tegevuse lõpetamisest teatanud Muhu kalakohvik ei jäta siiski jonni ning avab oma uksed ka eeloleval suvel.

“Miks peaks kohvik kinni olema, ta oli ju populaarne koht, kus inimesed tahtsid käia,” ütles perekohvikut värske toorainega varustanud pereisa Andrei Prii. “Meie oma pere on siin toimetanud ja toimetab ka edasi,” lisas ta.

Möödunud augusti lõpus teatas kalakohviku pidaja Kristjan Prii, et ta on otsustanud pärast viieaastast tegutsemist kohviku sulgeda, lõpetada õpingud kõrgkoolis ning pühenduda tööle arhitektina.

Praeguse seisuga on selge juba niipalju, et Kristjan Prii asemel hakkab vägesid juhatama ja leti taga külastajaid teenindama tema õde Mariette Aavik, kes isa sõnul on samuti väga hea suhtleja. Mõistagi on pereärile nõu ja jõuga valmis abiks olema ka kohviku endine peremees Kristjan Prii.

Mitmel korral Eesti viiekümne parima toitlustuskoha hulka valitud Muhu kalakohviku edu taga on Andrei Prii sõnul pereema hea söögitegemisoskus ja värske tooraine, mida igal hommikul otse merest tuuakse. “Värskest kalast saab ikka natuke maitsvama toidu kui pealinna restoranid külmutatud kalast teevad,” ütles Andrei Prii. “Mu naine on muidugi olnud eluaeg ka hea kokk, kes õppinud seda oma emalt.”

Andrei Prii sõnul on Muhus kohvikupidamise miinuseks lühike hooaeg, mis saab õige hoo sisse pärast jaanipäeva ning vältab kuu-poolteist. “Aga siis jätkub kliente kõigile, olgu kasvõi kümme restorani,” kinnitas Prii, lisades, et mitme söögikoha olemasolu tuleb ainult kasuks. “Seda rohkem peatub ka rahvast. Ühe väikese asja pärast inimesed võibolla peatuma ei hakkakski,” leidis Andrei Prii.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 3 105 korda, sh täna 1)