Ruhnlased korraldavad saunamaratoni

Ruhnu elanikud paistavad jätkuvalt silma leidlikkusega, kuidas eraldatud ja väikeses kogukonnas rutiini lõhkuda ja elust rõõmu tunda.

Viimase asjana on väikesaare elanikud otsustanud korraldada laupäeval saunamaratoni, kus kolmeliikmelised segavõistkonnad liiguvad ühest kuumaks köetud saunast teise ja lahendavad seal erinevaid ülesandeid. “Võtame leili ja teeme lõbusaid asju ja pärast muljetame ühiselt,” ütles saunamaratoni üks korraldajaid Luise Jõers.

Eilse seisuga on saunamaratonile välja pakkuda vähemalt viis sauna, saareelanike vähesust arvestades oleks igati hästi, kui maratonist võtaks osa vähemalt neli võistkonda. Maratoni võidab võistkond, kes jõuab esimesena läbida kõik saunad ja täita ülesanded, mis selguvad alles pärast võistluse algust. Igatahes lubab Ruhnu blogi, et võistlused tulevad väga lõbusad ning kirgastavad vaimu ja karastavad keha. Saunamaratoni idee tekkis ruhnlastel juba aasta tagasi, kuid ellu otsustati see viia nüüd.

Luise Jõers rääkis, et poo-lesaja elanikuga Ruhnu saarel on peredes kokku kümmekond sauna, esindatud on nii elektri kui puudega köetav keris ning ka vene saun.

10. veebruaril viiakse samalaadne üritus läbi ka talvepealinnas Otepääl, kus see kannab nime saunaorienteerumise võistlus Euroopa Saunamaraton. Otepääl toimub saunamaraton juba neljandat korda ja huvi ürituse vastu on olnud suur. Eelmisel aastal osales seal 449 saunalist, kes pidid läbima 15 erinevat sauna.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 331 korda, sh täna 1)