Savisaar: kuidas Ruhnu karu pealinnas käis (1)

Elasid kord karu ja ninasarvik. Karu oli harjunud metsaeluga, sõi mustikaid ja pohli, vahel natuke ka mett.

Päikesepaistelise ilmaga lebas ta mere ääres, vaatas silmapiiri ja unistas suurelt. Ühel heal päeval tuli tal reisikihk ja ta otsustas sõita mandrile. Mõeldud, tehtud. Otsis välja rahakoti, ostis kalli pileti ja asus teele. Mõne aja möödudes jõudiski karu siis linna, pealinna. Oh seda uhkust ja ilu, kulda ja karda, kooki ja moosi!

See kõik võttis karu esiotsa pahviks, mõmmik istus maha ja kogus end. Mõtles, mida oma ajaga teha – läheks kõigepealt kohvikusse ja siis loomaaeda, miks ka mitte. Kui meekoogiga oli keha kinnitatud, seadis ta sammud trolli peale, et sõita loomaaeda kohtuma ninasarvikuga. Rahatähed oli ta kohvikus pea laiaks löönud, trolli peale tuli Mupo ning küsis piletit. Karu kohmetus ja kostis: “Ma olen siis jänes!” Sellepeale kostis Mupo: “Oi, oi, oi, ainult Tallinna karud saavad trollis tasuta sõita, isegi loomaaeda.”

Selle peale mõtles karu, et küll on tore linnas elada. Seitset nahka ei koorita ja igale poole saab tasuta sõita. Registreeriks ennastki siia, miks ka mitte. Karu uuris ninasarvikult võimalusi, kuidas sellest toredusest ka Ruhnu saarel osa saada.
Ninasarvik mõtles, heietas nii ja heietas naa, pakkus vahepeal mettki ja arvas, et kuna Tallinnal juba üks saar on, asi see siis teine saargi oma hõlma alla võtta. Karule see mõte meeldis ja ta ütles: miks ka mitte. Aga ega ta seda päris üksi otsusta, ka teised saareelanikud tuleb läbi küsida, kuidas neile see mõte meeldib. Läkski siis karu kodusaarele tagasi mõttega tuua Ruhnu pealinnale lähemale.

Ninasarvik aga lehvitas, hüüdis “mõelge, mõelge,” soovis head reisi ja “kirjutage mulle! Meie siin istume ka maha ja paneme pead kokku, kuidas teid nõu ja jõuga aidata.”

(Pärast eilse AK rõõmsat ja heatahtlikku uudist lasin oma fantaasia lendu. Ega minust Hans Christian Anderseni ju saa, aga vahel võib tõsiseid asju ka teise nurga alt vaadata. – Tallinna linnapea Edgar Savisaar oma blogis.)

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 186 korda, sh täna 1)