Kergemalt hingata…

… võivad nüüd vähemalt mõnda aega need lapsevanemad, kelle järeltulija kuulub Kuressaare toimetulekukooli õpilaste nimekirja.

Kallemäe kooli Kuressaare filiaali vähemalt sel ja järgmisel õppeaastal ei suleta, kinnitab haridus- ja teadusministeeriumi esindaja Raivo Trummal. Kool on õiges kohas ja õpilased olemas. Seega on Suur-Põllu tänava koolimaja sulgemise plaan praegu kalevi alla lükatud.

Trummal kinnitas reedeses Saarte Hääles ilmunud arvamusloos, et seni pole kooli võimalikku sulgemist ministeeriumis isegi tõsisemalt arutatud. Miks võis siis mõnelegi lapsevanemale jääda mulje, et armsa Suur-Põllu kooli saatus on otsustatud?

Ehk andis selleks põhjust ka Kallemäe kooli korraldatud koosolek, “mille eesmärgiks oli anda lastevanematele teavet Kuressaare filiaali ümberpaiknemisest Kallemäel asuvasse koolihoonesse ja selgitada, miks on mõttekam jätkata õppetööd ühes hoones”. Just selline lause on mustvalgel kirjas koosoleku protokollis.

Oli, kuidas oli, aga ehk päästis olukorra just lapsevanemate äge ja hästi argumenteeritud vastuseis võimalikule sulgemisele. Loodame, et vanasõna “Las koerad hauguvad, karavan läheb edasi” vähemalt Suur-Põllu tänava kooli puhul ei kehti.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 62 korda, sh täna 1)