Mihkel Räim tahab profileeri püsima jääda

Eelmise aasta lõpus Itaalia profimeeskonnaga Amore & Vita lepingu sõlminud Mihkel Räime peaeesmärk on teha häid sõite, et profileeri püsima jääda.

“Hirmu ega mingit aukartust pole, küll ma sellest asjast jagu saan,” on 19-aastane Mihkel Räim optimistlik. “Ainuke küsimus on selles, kas ma teen seda juba esimese korraga või tuleb korra mõneks ajaks amatööride leeri tagasi tulla. Usun, et olen profisõitudeks suuteline.”

Noore saarlase hooaja avastart pidi toimuma 16. veebruaril Itaalias raskel 1. kategooria ühepäevasõidul Trofeo Laigueglia. Räime hinnangul olnuks tegu tõsise katsumusega ja olnuks hea, kui ta jõudnuks võidusõidu lõpuni sõita. Paraku saarlase tiim sellele võistlusele kutset ei saanud.

Kõigi eelduste kohaselt peaks Mihkel Räim tegema oma avastardi nüüd 23. veebruaril GP-etapil Nobili Rubinetterie – Coppa Citta di Stresa või 24. veebruaril GP-etapil Citta di Lugano.

Oma esimeselt profiaastalt ei oska noormees ise esialgu midagi oodata, küll tahaks ta aga mõne hea tulemuse kirja saada. Räim loodab oma sõnul pääseda mõnele Aafrika ja Aasia sõidule, kus tal oleks võimalusi. Näitena tõi ta Maroko tuuri, kus sõidetakse siledal maal ja küljetuulega, mis saarlasele sobib.

“Võit oleks muidugi magus, kuid suhtun oma võimalustesse realistlikult,” lausus rattur. “Kui ma ühtegi profivõitu ei saa, pole hullu midagi. Oluline on oma sõitudega silma jääda, olla võimalusel kuue või kolme hulgas ja teenida väärtuslikke UCI punkte. Need ongi need, mis edasi viivad.”

16. jaanuaril Itaaliasse meeskonna juurde sõitnud Mihkel Räim on tasapisi tudeerinud ka itaalia keelt, kuid hakkama saavat seal ka inglise keelega. “Eks bambino ja bambina on poiss ja tüdruk, need on kõige lihtsamad. Aga professionaalsed sõnad sprint ja attack on ikka samad,” märkis rattur.

Eestis saab sel aastal Mihkel Räime sõitmas näha kindlasti Eesti meistrivõistlustel ja kui võimalik, siis klubi värvides ka Tour of Estonial.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 73 korda, sh täna 1)