Saaremaal haigestumine madalaim

Ülemiste hingamisteede viirusnakkustesse ja grippi haigestumine on praegu tõesti suhteliselt kõrgel tasemel, kuid eelmise nädala andmed kinnitavad, et haigestumise juurdekasv on aeglustunud. 

“Saaremaal on haigestumus kahel viimasel nädalal stabiilsena püsinud, arstide poole pöördus möödunud nädalal 93 inimest,” ütles terviseameti avalike suhete juht Iiris Saluri.

Hinnates haigestumust 100 000 elaniku kohta, võib öelda, et haigestumine Saare maakonnas on praegu teiste maakondadega võrreldes üks madalamaid. Veel madalam oli haigestumus vaid Hiiumaal. Kõige kõrgem oli haigestumus Läänemaal, Ida- ja Lääne-Virumaal ja Viljandimaal.

Ülemiste hingamisteede viirusnakkusi põhjustab kokku üle 200 erineva viiruse. Neid kõiki terviseameti laborites ei testita, aga kui rääkida haigestumise peamistest põhjustajatest, siis on need praegu ikkagi gripiviirused, nii B- kui ka A-gripi viirused. Vähemal määral on haigestumine tingitud RS-, para- ja muudest viirustest. Köha ja nohu on kõige levinumad ülemiste hingamisteede viirusnakkustele viitavad sümptomid. Lisaks nagu ikka ka palavik, pea- ning kurgu- ja lihasvalu.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 196 korda, sh täna 1)