Salme Keskpäevaklubi rõõmud ja reisid (FOTOD) (5)

Salme Keskpäevaklubi rõõmud ja reisid

LAULUD SÜNNIPÄEVALASTELE: Laulavad (vasakult) Eevi Tiitsar, Merike Kiil, Marje Laug,
Marvi Vahter, Luule Õunpuu, Merle Kiis, Nadežda Sepp, Imbi Arge, Marvi Luik ja Kaia Kuul. Foto: Sander Ilvest

Küünlakuu keskel kolmapäeva keskpäeval kogunesid Keskpäevaklubisse kuuluvad krapsakad külainimesed kogukonna kultuurikoldesse. Seekord tutvustas Salme rahvamaja vabaajakeskuses oma kandi rahvarõivaid ja -kombeid Mari Lepik Ansekülast.

Salme Keskpäevaklubi on tegutsenud natuke üle aasta. Kolmapäeval olid klubi liikmed koos juba 14. korda. Kuna vastlapäev oli just seljataha jäänud, tuhkapäev kätte jõudnud ja pärandkultuuriaasta äsja alanud, rääkis seekordne külaline, Anseküla põllumeeste seltsi üks eestvedajaist, pärimusspetsialist Mari Lepik enne põhiteema, rahvariiete tutvustamise juurde asumist küünlakuu rahvakalendri tähtpäevadest.

Vald toetab Rootsi-reisi

Rahvamaja vabaajakeskuse pika laua taga võttis kella 12-ks koha sisse 27 klubiliiget. Maiustajaid ootasid vastlakuklid, küpsised ja kommid, termostes aurav kohv.

Samas ruumis asuva baarileti taga toimetas Mari Lepik. Jookide, ei karastava ega kangema kraamiga Mari ei tegele. Tema oli kodust kaasa võtnud rahvarõivaid tutvustavad raamatud ja suure koguse rahvariideseelikuid, -veste, -särke,
-kuubesid ja muud.

Edasi loe tänasest Saarte Häälest.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 1 000 korda, sh täna 1)