Valjala põhikool sai meisterkokalt kiita (FOTOD)

Valjala põhikool sai meisterkokalt kiita

TUNNUSTUS MEISTERKOKALT: Valjala juurtega meisterkokk Ants Uustalu ja õpetaja Siiri Saar autasustasid maitsvama salati valmistajaid (vasakult) Karl Lemberit, Katre Tamme ja Dedee Rauna. Pildilt puudub võistkonna neljas liige Viivika Vassar. Foto: Sander Ilvest

Sõbrapäeval juhendas Valjala põhikoolis korraldatud kohaliku toidu õppepäeval nii köögipersonali, õpetajaid kui ka õpilasi Valjala juurtega meisterkokk Ants Uustalu, kes praegu peab Raplamaal Ööbiku gastronoomiatalu. “Valjalas mõistetakse kohaliku toidu tähtsust ja pakutakse seda ka koolisööklas,” kiitis Uustalu.

Põnevusega kuulasid 9. klassi õpilased Ants Uustalu kokaõpingutest, enesetäiendamisest, talurajamisest, Eesti toidust ja selle õigest valmistamisest. Kuressaare ametikoolis kokadiplomi saanud Uustalu on töötanud kokana ja peakokana Suurbritannias ja Eestis ning olnud Soome saatkonna peakokk.

Õpilased pidasid Ants Uustalu juhendamisel tehtud koolilõunat – Karlssoni lihapallid kartuli- ja porganditambiga – väga maitsvaks.

Salateid valmistasid õpilased ise ja kogu kooliperel oli võimalus hinnata, millised neist kõige maitsvamad olid. Võitjaks tunnistati V klassi esinduse tehtud värske kapsa ja pirnisalat.

Saarte koostöökogu konsulent Sulvi Munk luges päeva kordaläinuks. “Eesmärk ongi julgustada koolisööklaid rohkem kohalikku toorainet kasutama,” ütles Munk.

Kohaliku toidu päev Valjalas sai teoks Leaderi koostööprojekti raames ning kulmineerus korraldajate ja õpilaste tänamisega.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 1 237 korda, sh täna 1)