Muuseumitöö eest antakse nüüd ordeneid

Sellest oli Muhu muuseumis juttu 19. veebruaril, kui tähistasime Juhan Smuuli 91. sünniaastapäeva. Selleks tuleb vaid aastakümneid pühendunult muuseumitööd teha, “olla pildil” ja siis äkki ongi sul kõpsti orden rinnas!

Sellised naljatlevad ja ka tõsisemad jutud meie muuseumi tegemistest Juhani pärandi hoidmisel ja selle aasta üritustest ja näitustest olid meil sel päeval Koguva Toomal.

Muhu muuseumi perel on tõesti väga hea meel, et meie muuseumi kauaaegne juhataja Alviine Schmuul saab vabariigi presidendilt ordeni. See on tunnustus tema tubli töö eest ja annab meile innustust edaspidiseks.

Juhan Smuuli sünniaastapäeval rääkisime, kuidas hoiame kirjaniku pärandit ning asetasime monumendi jalamile lilled ja küünlad. Muhu põhikooli õpilased esitasid väga ilmekalt Juhani luuletusi ning nii tüdrukute kui ka poiste ansambel laulis ilusaid mitmehäälseid laule. Üheskoos avasime näituse “Muhu linnuse aarded”, mis jääb avatuks ainult selle nädala lõpuni, ning nautisime maitsvaid pirukaid ja torti. Lahkuva sünnipäevalise tänusõnad ja patsutus õlale olid ordeni väärtusega.

Meelis Mereäär
Muhu muuseumi juhataja kt

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 266 korda, sh täna 1)