Kuressaare tahab lähikonkurendid avavoorudes paika panna

FC Kuressaare peatreeneri Sergei Zamogilnõi ja meeskonna kapteni Sander Viira hinnangul ollakse valmis meistriliiga esimestes voorudes lähikonkurentidelt vajalikke punkte võtma.

Kui jätta välja teise vooru kohtumine Nõmme Kaljuga, ristab FC Kuressaare meistriliiga esimestes mängudes piigid Infoneti, Tallinna Kalevi ja Tartu Tammekaga ehk meeskondadega, kellega hakatakse mängima liigasse püsima jäämise nimel.

Sergei Zamogilnõi sõnul on mängude kalender selline, nagu on ja tulemus tuleb ikka ise välja mängida, sõltumata voorust ja vastasest. “Kõik meeskonnad on teinud talvel treeningutel tõsist tööd ja mulle tundub, et kõik on korralikult organiseerunud,” tõdes peatreener, lisades, et meistrivõistlused tulevad põnevad ja tasavägised ning seepärast pole erilist vahet, kellega mängides hooaega alustada.

Sander Viira hinnangul on lähikonkurentide vastu mängides hooaega alustada väga hea, sest esimestes mängudes on kõik võitlusvaimu täis, tuleb näidata iseloomu ja see on FC Kuressaare meeste trump.

“Pärast kontrollmängus saadud suurt võitu Infonet kindlasti alahindab meid, aga meeskond on saanud palju tugevamaks,” lausus Viira. “Mehed on kõik tahtmist täis, konkurents on hea ja kõik tahavad tõestada, et just nemad on põhikoosseisu väärilised.”

Maksimaalse õnne korral avavoorudes on FC Kuressaarel võimalik saavutada turniiritabelis kõrge positsioon, ebaõnnestumise korral võib aga kiiresti sattuda olukorda, kus kaotatud punktide tagasivõitmine nõuab pikal hooajal tõsist pingutamist ja õnnestumisi.

“Oleks väga hea, kui saame nendest mängudest seitse punkti,” tõi Sander Viira välja oma ootused. “Oleks vaja saada hea start. Aga kui läheb kehvasti, pole hullu midagi, sest hooajal on 36 mängu ja jõuab igasuguseid asju teha.”

Hooajaeelsetes kontrollkohtumistes on FC Kuressaare kaotanud Infonetile 1 : 5, Jõhvi Lokomotivile 1 : 2, Rakvere Tarvasele 1 : 2, FC Florale 0 : 3, viigistanud Narva Transiga 2 : 2 ja Nõmme Kalju duubliga 3 : 3. Ainus võit saadi FC Flora II üle, kes alistati 2 : 1.

Sergei Zamogilnõi ei tee nendest tulemustest numbrit. “Võita on vaja õigel ajal, milleks tulla sõprusmängude maailmameistriks,” kõlas peatreeneri vihje meistrivõistlusteks valmisoleku kohta.

Esimeses voorus kohtutakse Sportland Arenal laupäev, 2. märtsil Tallinna FC Infonetiga, nädal hiljem ollakse samas vastamisi tiitlikaitsja Nõmme Kaljuga. Laupäeval, 30. märtsil mängitakse Sportland Arenal Tallinna Kaleviga ja esimeses kodumängus võõrustatakse 6. aprillil kell 17 Tartu Tammekat.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 47 korda, sh täna 1)