Riho Räim asus Eesti noorte rattakoondist maailma tippu tüürima

Riho Räim asus Eesti noorte rattakoondist maailma tippu tüürima

KOONDIS TULEB VIIA MM-ILE: Riho Räimel seisab ees töö- ja teguderohke suvi. Foto: Raul Vinni

Kuni 23-aastaste jalgratturite Eesti koondise treeneriks nimetatud Riho Räim tahab oma hoolealused viia sügisel Itaalias toimuvatele maailmameistrivõistlustele.

“Alaliit on jätkuvalt seisukohal, et Eesti peab pääsema kuni 23-aastaste MM-ile, aga selleks on vaja kokku saada vajalik arv UCI punkte,” selgitas Riho Räim, lisades, et kahel viimasel aastal pole Eesti noorratturid piisavalt punkte kogunud ja seepärast pole noormehed ka maailmameistrivõistlustel võistelnud.

Skeptikute hinnangul on tänavu Itaalias toimuvate maailmameistrivõistluste rada nii mägine ja raske, et eestlaste hulgas pole ühtegi meest, kes seal suudaks lõpuni sõita. Riho Räim on teisel seisukohal ja eesmärgi poole liikudes on noortekoondisel plaanis niipalju võistelda, et poistel õnnestuks vajalik arv punkte koguda.

“Minu plaan on see, et kui me suudame oma esimese ülesande täita ja saame kohad kätte, tuleb kolm paremat meest ikkagi starti viia,” rääkis treener, lisades, et poistele tuleb anda võimalus, kui nad on selle välja teeninud.

Euroopa meistrivõistlustelt oodatakse tulemusi

Riho Räime sõnul on aga üks peamisi eesmärke 2015. aastal Tartus sõidetavad Euroopa meistrivõistlused. Ta näeb eestlastel võimalusi sõita koduradadel toimuvatel võistlustel medalitele.

Juunioride klassis ootab Riho Räim tegusid Karl-Patrick Laugult ja U23-klassis Mihkel Räimelt, aga seda juhul, kui Mihkel Räim pole sõlminud selleks ajaks lepingut mõnesse Pro Divisioni kuuluva klubiga, mis välistab EM-il võistlemise. Riho Räim ei näe ka mingit takistust, et Endrik Puntso ei võiks end eraldistardis kuue hulka sõita, kui noormees ise seda tahab ja selle nimel tööd teeb.

Saarlased koondises tegijate hulgas

Noortekoondisel spetsiaalseid treeninglaagreid ei tule ja keskendutakse vaid võistlustele. Alustatakse aprilli algul Belgias, Prantsusmaal ja Hollandis, kust Riho Räim ootab juba korralikke tulemusi.

Kokku saadakse Brüsselis, kuhu poisid tulevad oma klubidest. Räime sõnul panustabki ta algul nendele noormeestele, kes treenivad välismaal oma klubi juures, sest nemad on saanud ette valmistuda korralikes tingimustes.

Saaremaa klubist Viiking on koondise kandidaadid Mihkel Räim, Endrik Puntso, Jörgen Matt ja Sten Sarv. Kaks viimast on küll puuduliku ettevalmistusega ja saavutavad vormi alles suveks. Saarlastest kuulub koondisse ka Prantsusmaa klubis sõitev Oskar Nisu.

 

Mihkel Räim: olümpiavõimalused on täiesti olemas

Eesti jalgratturite liidu poolt 2016. aasta Rio de Janeiro olümpiamängude kandidaadiks nimetatud Mihkel Räim (fotol) hindab oma võimalusi hetkel 50 : 50-le.

Itaalia profiklubis Amore & Vita sõitvale 19-aastasele Mihkel Räimele tuli tema olümpiakandidaadiks arvamine päris suure üllatusena, kuna ta ise pole olümpiamängude peale eriti mõelnud.

“Sinna on veel liiga palju aega ja paljugi jõuab selle aja jooksul juhtuda,” jäi noor rattur tagasihoidlikuks. “Mingit survet ma endale peale ei pane. Hea on teada, et jalgrattaliit minuga arvestab, ja see annab lihtsalt enesekindlust juurde. Kunagi tahaksin küll olümpial osaleda, kui võimalusi tekib, aga iseasi, kas see sünnib juba Rios.”

Mihkel Räime sõnul pole olümpiamängud otseselt kunagi tema eesmärk olnud, sest rattaspordis peetakse mõne suurtuuri võitu ja maailmameistritiitlit hoopis väärtuslikumaks kui olümpiamedalit.

Praegu Mihkel Räim olümpiale siiski eriti ei keskendu, küll aga toob kandidaadi staatus talle lisakohustusi. Nimelt peab Räim hakkama täitma antidopinguprogrammi ADAMS ehk peab olema dopinguküttidele kättesaadav ja oma liikumised WADA loodud programmi üles laadima.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 681 korda, sh täna 1)