Vaktsiinibussis käis 60 inimest

Neljapäeval Kuressaares ja Muhus peatunud vaktsiinibussi pakutud soodsat võimalust lasta end pookida puukentsefaliidi vastu kasutas 60 inimest. 

OÜ Terviseagentuur vaktsiinibussi turundusjuhi Marilin Luhaääre hinnangul oli reis Muhusse ja Kuressaarde edukas – Kuressaare keskväljakul ja Muhus Liival peatunud bussi külastas 55 täiskasvanut ja viis last.

“Oli nii esmakordselt vaktsineerida soovijaid kui ka neid, kes tulid, et oma immuunsust tugevdada,” ütles Luhaäär.

Luhaääre sõnul küsis üks külastaja lisaks A+B-hepatiidi kompleksvaktsiini. “Kuna meil on aga kampaania (veebruari lõpuni on puukentsefaliidi-vaktsiin soodushinnaga – toim), tulid inimesed siiski just puukentsefaliidi vaktsiinisüsti saama,” lausus ta.

Luhaääre andmeil teavitatakse esmase kaitsesüsti saanuid bussi saabumiskuupäevast SMS-iga. “Et nad saaksid ka teise vaktsineerimise meie juures teha.”

“Veebruar on inimeste äratamise kuu, kus korraldame sooduskampaania ja sõidame läbi kõik piirkonnad, kus eelmisel aastal pikemalt peatusime,” rääkis projekti eestvedaja, Terviseagentuuri juht Madis Tiik. “Kohe-kohe on kevad ja õige aeg vaktsineerimisega alustada. Järgmisest kuust on peatumised juba pikemad ja peatumiskohti rohkem.”

Terviseagentuuri mobiilses vaktsineerimiskeskuses saab lisaks entsefaliidile lasta end pookida näiteks emakakaelavähi ning A- ja B-hepatiidi vastu. Pookimisel difteeria ja teetanuse vastu tuleb maksta vaid teenustasu – vaktsiin ise on terviseameti poolt tasuta.

“Kõik niinimetatud igapäevased vaktsiinid on pidevalt olemas,” kinnitas Tiik. “Kaugetesse eksootilistesse maadesse reisimise korral tasub vaktsiinid aga ette tellida.”

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 188 korda, sh täna 1)