Jälle tehti ära

Laupäeval toimunud “Teeme ära” talgupäeva võrdlevad korraldajad laulupeoga. Algsest prügikoristamisaktsioonist on saanud üritus, millest lihtsalt peab osa võtma. Nii on talgutest saamas midagi jaanipäeva-laadset, kus Saaremaa tõmbab magnetina inimesi nii Mandri-Eestist kui ka välismaalt. Samal ajal nokitsevad kohalikud oma aiamaal või panevad kartulit maha.

Hoolimata korraldajate pingutustest on suurim probleem kokkukogutud prügi edasine saatus. Eile hommikul oli veel linna ümbruse teede ääres näha musti prügikotte. Keegi peab aga organiseerima ja kinni maksma kogutud sodi transpordi prügilasse. Korraldajate sõnul on talgujuhtidel kõigi omavalitsustega olemas kokkulepped prügi äraveoks.

Kuid olemas on ju keskkonnainspektsioon, kes trahvib röövpüüdjaid ja salakütte. Võib-olla saaks nendest summadest korra aastas rahastada talgute korras kogutud jäätmete äravedu ja ladestamist? Teise variandina saavadki olla vaid talgud, kus riisutakse lehti ja värvitakse seinu, sest panna vabatahtlikult tööle tulnud inimesele kohustus maksta kinni ka prügivedu tundub ebaõiglane.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 107 korda, sh täna 1)