Kuhu minna

TEISIPÄEV, 7. mai

KINO
Divas kl 17 ja kl 19.20 “G. I. Joe: Kättemaks”. Alla 12-a keelatud. Pilet 4 €.

TEATER
Kuressaare linnateatris kl 11 ja kl 13 Viljandi laste- ja noorteteatri Reky etendus – Eduard Uspenski “Potsataja ja krokodill Gena”. Pilet 6 eurot.

Kl 15 Viljandi laste- ja noorteteatri Reky noorteetendus “Sa Meeldid… Mulle!”. Pilet 6 eurot.

NÄITUS
Kuressaare kultuurikeskuses kl 16 kunstikonkursi “Kuressaare kunstis” võistlustööde väljapaneku avamine.

SPORT
Kuressaare kunstmurustaadionil kl 10.30 SLK/ Tuule Cupi 2013 finaaletapp 8.–9. klassile.

Garnisoni tn staadionil kl 17 Kuressaare linna gümnaasiumide sportmängude karikavõistlused: jalgpallilahing.

KOLMAPÄEV, 8. mai

KINO
Divas kl kl 17 ja kl 19.20 “G. I. Joe: Kättemaks”. Alla 12-a keelatud. Pilet 4 €.

ÜRITUS
Kuressaare keskväljakul kl 12 vana aja turupäev. Kl 13 kooliõpilaste suur seiklusmäng “Fotokross”, algus keskväljakult. Kl 15 linna teenetemärgi tseremoonia raekojas. Kl 16 ametikooli näituse avamine Disainimajakas.

Kuressaare keskväljakul kl 17 Kuressaare linna 450. sünnipäeva kontsertetendus – teatraliseeritud lugu, kuidas Kuressaare linnaõigused sai. Kooriteose “Kuressaare 450” esmaettekanne linna kooridelt. Kaitseväe orkester, dirigent Peeter Saan. Solistid Maarja-Liis Ilus ja Ivo Linna. Ilutuli. Ajaloolised filmikaadrid Saaremaa muuseumilt.

KONTSERDI EELTEADE

Laupäeval, 11. mail kl 20 toimub Kuressaare linnuse kapiitlisaalis Rakvere segakoori Viroonia ja Kuressaare kammerkoori Helin ühiskontsert “On päike mu värava taga”. Kontsert on pühendatud linna juubelile, on ju ka Rakvere linn Kuressaare ammune sõpruslinn.

Segakoor Viroonia loodi Rakvere kultuurimaja juurde 1995. aasta jaanuaris ja tähistas seega 2010. aastal oma 15. sünnipäeva. Nende aastate jooksul on osaletud kõikidel üldlaulupidudel, Esto-päevade, Õllesummeri, öö- ja punklaulupeo ühislaulmistel. Käidud on ka piiri taga: Soomes, Venemaal, Lätis ja Rootsis, möödunud suvel osaleti koorifestivalil Portugalis. Viroonial on ka tihedad sõprussidemed Elva kooriga Ave ja Kuressaare kooriga Helin.
Praegu laulab kooris 30 meest ja naist. Dirigendid on Merje Kallip ja Kadri Rannu.

“Kokkuvõtteks on meil üks mõnus ühtehoidev seltskond, kes igal teisipäeval (olgu ilm milline tahes) Rakvere rahvamajja harjutama tuleb,” ütlevad nad ise.

Laupäevasel kontserdil esitavad nad C. Kreegi, K. A. Hermanni, R. Rannapi jt eesti heliloojate loomingut. Kammerkoori Helin kava koosneb samuti peamiselt eesti heliloojate loomingust, esindatud on R. Tobias, E. Mägi, sekka seekord näpuotsaga ka meie oma Saaremaa heliloojate laule. Koori juhatab Mai Rand, koormeister on Helle Rand, klaveril Tiina Rätsepp.

Pilet 2 eurot.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 69 korda, sh täna 1)