Roomassaare kohvik pakub nii eellugu kui ka meelitusi (8)

Roomassaare kohvik pakub nii eellugu kui ka meelitusi

UUS ALGUS: Roomassaare kohviku omaniku Maarja Kumpase sõnul leiab vastavatud kohvikust midagi oma maitsele igaüks. Foto: Tõnu Veldre

Mai algusest on taas avatud ka Roomassaare kohvik. Kohvikus tegutseb ettevõtja Maarja Kumpas, kes ostis ära kohvikuruume viimati rentinud firma Westpub OÜ. Maja kuulub AS-ile Saarte Liinid.

“Avamise päev läks kõige töisemalt. Teised päevad on külastajaid kuidas kunagi,” ütles Maarja Kumpas, lisades samas, et praegu on ka veidi vara veel. Hooaeg pole päriselt alanud.

Kohvikus pakutakse midagi igale maitsele. Menüügi pole päris traditsiooniline, näiteks “Eelloo” all on kirjas värske tilliga marineeritud silk musta leivaga, õrnsoola-siiakala, krõmpsuv marineeritud kurk küüslaugu-meekastmega, Koplimäe tatrajahu pliinid, keedetud härjakeel jne.

Suured salatid sooja kastmega on endale menüüs koha leidnud alajotuses “Toekad ja tervislikud”. Pakutakse näiteks lõhefileesalatit ja kanafileed rohelise salati baasil ja sooja kastmega. “Vedelate” all on valikus köögiviljasupp, kindlasti on menüüsse lisandumas uhhaa0.
Pearoogadena pakutakse näiteks mooritud Muhu lihaveist, Roomassaare šnitslit, hõrku lambapada jpm. “Meelituste” all on kirjas magustoidud.

“Kõik pearoad ja salatid on tehtud värske salati baasil, mis tuleb iga päev Muhu saarelt,” sõnas Maarja Kumpas, lisades, et küllap peaks igaüks siit midagi meelepärast leidma. Ka hinnad on vastavalt rahakotile – on nii odavamaid kui ka kallimaid roogi.

Tööpäevadel on päevapakkumine, samuti on igal nädalal menüüs erinev pastaroog. Menüü kattub suuresti Orissaare Soneburgi kohviku omaga, et oleks kergem majandada. Roomassaare kohvikust saab tellida ka sünnipäeva- või peielaudu ja catering’i. Kohvikus sees on 100 kohta, väljas terrassil samapalju.

Küsimusele, mis on ettevõtja kõige suurem mure, vastas Maarja Kumpas, et sobiva personali leidmine – kuna tegemist on hooajalise tööga, on Roomassaare kohvikusse raske töötajaid leida. Teretulnud on nii teenindajad, kokad kui ka abikokad.

Orissaares on põhituumik olemas, aga ka sinna otsitakse täiendavaid töötajaid suvehooajaks. “Endal tuleb mul olla nagu hunt Kriimsilm üheksas ametis. Kui vaja, tuleb kokata, teenindada ja õpetada,” naeris Kumpas, kes lisaks kahe kohviku pidamisele kasvatab kahte last.

Roomassaare kohviku eeliseks teiste linnas tegutsevate toitlustusasutuste ees peab Maarja Kumpas just mereäärset imelist vaadet ja omaette olemist. Tulevikus on plaanis lisaks lastele pakutavale joonistamisvõimalusele ning kiigele ja batuudile õues ehitada liivakast.

Eile Roomassaares lõunatanud Lii ja Hans Harjumaalt Koselt kinnitasid, et neile meeldib väga. “Viimati käisin siin kümme aastat tagasi.
Tulime rattaga Georg Otsast ning ma ei olnud kindel, kas see on seesama koht, aga igati meeldiv üllatus oli,” ütles Lii, kellel on head mälestused seotud just selle kohvikuga.

Ka maiasmokk Tõnu, kes mekkis šokolaadikooki jahutava jäätisega, kiitis seda taevani.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 2 138 korda, sh täna 1)