Nagu välk selgest taevast

Seda, et keravälk majja tuleb – nagu oli Leisi vallas –, juhtub õnneks harva. Pahandus, millega see eriline loodunähtus hakkama saab, ei pruugi aga sugugi väikeste killast olla. Purustused, hävitatud kodutehnika – kes küll kahju korvab?

Elektrivõrgu riketest tingitud voolukatkestusi tuleb erinevalt keravälgust meie maakonnas miskipärast ette oi-oi kui sageli. Eriti tihti pärast elektrituru avanemisega kaasnenud hinnatõusu, märgib nüüd kindlasti mõni terava keelega kodanik. Kaablirike vastu eilset jättis taas tuhatkond inimest Kuressaares ja Kaarma vallas vooluta.

Võib ju mõelda: vool läks korraks ära, pole hullu! Aga kui selliste katkestuste pärast pead remonti viima oma teleri, digiboksi või tuuneri või need sootuks välja vahetama, teeb ikka meele mõruks küll. Odav lõbu see ju ei ole.

Hea, kui kodune vara on kindlustatud – siis võib loota, et remondikulud või uute seadmete ostuks läinud raha kompenseeritakse. Kui aga pole? Hakka nüüd elektrifirmale tõestama, et just eilne katkestus oli “viimane piisk karikas”, mille tõttu su telekas enam pilti ette ei võta. Karta on, et kaotajaks jääb ikka elektritarbija.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 51 korda, sh täna 1)