Rondo kontsertreis viib Poolamaale

Vanamuusikaansambel Rondo sai aasta alguses osavõtukutse Poola rüütliklubide korraldatavatele ajalooteemalistele üritustele Dzierzgonies ja Kwidzynis ning muusikafestivalile Sztumis 24.–26. maini. Poola on tuntud oma vanamuusikaharrastuse ja ajalooliste rüütliklubide tegevuse poolest ning noorte vanamuusikute ülesastumine keskkonnas, mis meenutab ajastut, mille muusikat Rondo enamasti esitab, on õpilasi ja õpetajaid rikastav ja motiveeriv.

Rondo esinemiste koordinaator ja organisaator Arkadiusz Dzikowski on oma klubiga esinenud mitmetel Eestis toimunud ajalooteemalistel üritustel, sh Kuressaare lossipäevadel, keskaegsete võitluskunstide demonstratsiooniga.

Praegu tegutseb koondnimetuse Rondo all kaks gruppi ja Poola sõidab vastne Rondo Juuniori nime kandev grupp, kus mängijad on 9–14-aastased ja muusikaga tegelenud kuni neli aastat.

Selles grupis mängivad Karoliina Pilden, Viktoria Justiine Ilmast, Liilia Salong, Kertu Truumure, Tõnis Grepp, Merlin Sepp, Roosmarii Sarapuu, Lysbeth Kask ja Katrin Lindmäe. Ansambli kontsertmeistrina sõidab kaasa Natalja Laht, kes Poolas juhendab väikestest mängijatest rütmigruppi.

Keskaja- ja renessanssmuusikat esitatakse ajalooliste pillide koopiatel. Kõlavad sellised instrumendid nagu poogenpsalter, haamerdulcimer, romaani harf ja varajases muusikas armastatud plokklöödid. Ajastuhõngu aitavad luua ajaloolised kostüümid.

2013. aastal on Rondo Junioril olnud võimalus võtta osa Läti ja Eesti Klassikaraadio ühisprojektist, milles ettekantu salvestati ja kanti üle mõlema riigi Klassikaraadios. Käesoleva aasta aprillis jõudis Rondo osaleda ka Rakvere laste ja noorte vanamuusikafestivalil.

Tiiu Maripuu
Rondo juht

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 107 korda, sh täna 1)