Asko Esna tahab võrkpalli taset hoida

UUS TREENER: Asko Esnat (vasakult kolmas) tutvustasid (vasakult) MTÜ Saaremaa Võrkpalli juht Hannes Sepp, Saaremaa spordikooli direktor Jaan Rooda ja Kärla Spordihalli juhataja Raivo Uus
Foto: Sander Ilvest

Juulist spordikoolis noormeeste võrkpallitreenerina alustav Asko Esna tahab võrkpalli taset Saaremaal jätkuvalt kõrgel hoida.

 “Võrkpall on olnud Saaremaal kogu aeg spordiala number üks ja tahaks, et see ka nii jääks,” avalikustas Asko Esna oma plaanid. “Olen paljude treenerite käe all õpetust saanud ja tahan omandatut hakata nüüd Saaremaal ka rakendama. Loomulikult tuleb mul veel palju juurde õppida. Eesmärgid peavad olema kõrged. Tahan, et poisid oleksid tublid ning tooksid Saaremaale palju au ja kuulsust.”

Asko Esna on mitmekordne Eesti meister ja karikavõitja, samuti ka mitmekordne Schenker-liiga võitja. Kahel aastal on ta tunnistatud Schenker-liiga parimaks liberoks. 27-aastane Esna lõpetas nüüd oma eduka karjääri tegevmängijana ja asub koos perega Kuressaarde elama.

“Talvel sain Hannes Sepaga kokku ja ta pakkus mulle sellist varianti ning sealt hakkas see mõte arenema,” rääkis Esna. “Ise ka mõtlesin, et ühel hetkel saab profikarjäär ja muinasjutt otsa. Olen võrkpallis kaua olnud ja kui pakutakse sellist võimalust, siis tuleb selleks valmis olla.”

Esna sõnul ta nii kaalukat otsust üleöö siiski ei teinud ja uuris enne mitmelt treenerilt nende arvamust. “Kõik andsid rohelise tule, lubasid nõu ja jõuga abiks olla. Teised treenerid ütlesid, et mul on peres kolm last ja Kuressaares on väga hea lapsi kasvatada.”

Asko Esna tunnistas, et kui uudis sai teatavaks, tuli talle pakkumisi ka teistelt klubidelt. Selver talle kätt ette ei pannud, Rakvere VK tegi pakkumise tulla tegevmängijaks ja ühendus oli ka TTÜ-ga. Kuid selleks hetkeks oli ta juba otsuse Saaremaale tulla langetanud.

Kuigi pikemas perspektiivis on plaanis teha Saaremaal Eesti meeste võrkpallimeistrivõistluste meistriliigas mängiv meeskond, on meie võrkpall praegu esindatud Saaremaa meeskonnaga esiliigas.

Asko Esna sõnul esiliigas osalemisest veel midagi konkreetset rääkida ei saa. “Oleme seda teemat põgusalt arutanud, et see võiks A- ja B-klassi poistele mängimise väljund olla, sest see annab neile palju juurde, kuigi vastased on tugevamad,” lausus Esna.

Ta ei välistanud võimalust selles meeskonnas ka ise mängiva treenerina kaasa teha. “Vaatame, kuidas sellega on, aga peamine prioriteet on ikka noortetöö,” täpsustas Asko Esna.

Kõik lapsevanemad ja asjast huvitatud inimesed saavad vajalikku informatsiooni aadressilt saarevorkpall.ee või asko@saarevorkpall.ee.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 811 korda, sh täna 1)