“Mina ei ole nõus!” (2)

Markkky

Kuna Kuressaare on väike ja kompaktne linn ja me kiidame oma nn e-riiki, siis miks ei võiks tavainimene, kel on neti kasutamise võimalus, teatada prügivedajale, et mul on konteiner täis ja paluks see päeva-kahe jooksul ära viia. Kindlasti on võimalus arvutiprogrammiga planeerida optimaalseim äraveoskeem prügifirmale. Jääb ära kohustus toota prügi, selleks et konteiner täis saada, või pooltühja tühjendada. Sellega säästaksime ka keskkonda. Kel netiühendust pole, peavad jätkama nii, nagu siiani toimunud on, ja alati peab olema võimalus lepinguid muuta. Ei ole ju normaalne, kui perest on lapsed läinud ja 2 vanainimest peavad sama koguse prügi tootma, et prügifirma saaks oma tühjendamise raha kätte. Suund peaks olema ikka kokkuhoiu poole ja seda ka prügi tootmises.

 

kodanik

Mina nõus, ei tohi olla nii, et kui osa ei oska käituda, siis teised peavad maksma. Sellega ju olukord tegelikult ei parane. Korralikud on ka praegu korralikud ja uus kord rumalaid ei õpeta… Tuleb tegeleda probleemsetega, kas või individuaalselt, sest muu siin ei aita.

 …

Võib-olla oleks lahendus midagi sellist, et prügiveofirmast saaks prügi jaoks osta kilekotid, millele oleks suurelt peale kirjutatud, mitu liitrit see mahutab. Kui kogun nelja nädalaga nt 20-liitrise kotitäie, siis see ka ära viiakse ja selle eest maksan. Kui koguneb mõnikord rohkem, panen selle nt 40-liitrisesse kotti või kahte 20-liitrisesse. Ma arvan, et sellise süsteemiga oleksid paljud nõus.

Momendil võib prügiauto aga tühjendada minu praktiliselt tühja 240 l konteineri ja nõuab ikka raha terve konteineritäie eest. Muidugi on absurdsuse tipp, et n-ö tühisõit maksab siis rohkem, kui mul on suurem konteiner TÜHI. Samas ju auto sõidab nagunii minu majast mööda ega tule ju ekstra minu prügi järele. Igatahes on äärmiselt jabur nõuda tasu teenuse eest, mida me ei tarbi, ja veel sellises mahus, mida me pole võimelisedki täitma.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 506 korda, sh täna 1)