Kärla pargis lauldi ja tantsiti (FOTOD)

INNUKA LAULURAHVA EES: Laulu- ja tantsupeo tule peopaika transportinud vallavanem (paremal) Tiina Luks ja volikogu esimees Ülar Tänak astusid rahva ette ka kontserdi juhtidena.
Foto: Sander Ilvest

2. juuni lõõskava kevadpäikese all toimus Kärla pargis laulu- ja tantsupeo kontsert “Ei miskit uut siin päikese all”. Kuid uut oli ikka küll. Nimelt said kokku tulnud Lääne-Saaremaa koorilauljad ja rahvatantsijad pidutseda Kärla pargi uuenenud kõlakojas.

Peotule süütas Kärla kalmistul Peeter Südda haual valla kultuurinõunik Virge Varilepp. Südda, kes 1867. aastal Ansekülast Kärlale koolmeistriks tuli, on Kärla kultuurielu vaimne isa. Tema õhutusel ja eestvedamisel hakati Kärlal tegelema koorilaulu ja puhkpillimänguga.Vallavanem Tiina Luks ja volikogu esimees Ülar Tänak kandsid peotule piduliste rongkäigu eesotsas Kärla kõlakoja juurde. Vallajuhid astusid rahva ette ka kontserdi juhtidena. Vahepaladeks lugesid nad ette vanu ajaleheuudiseid Kärla kultuurielust.

Koorilauljaid oli Kärlale tulnud Kuressaarest, Mustjalast, Kihelkonnalt, Pihtlast, Kärlalt kohapealt. Segakoorid seejuures Kärlalt, Mustjalast, Kihelkonnalt, Sõrve Maakoor ja Lyra Kuressaarest, naiskoorid Kärlalt ja Pihtlast ning Piret Kuressaarest.

Rahvatantsuga astusid üles Kärla rühmad Tõmba Jüri, Kadaka Mari, Kärla neidude rühm ning Lender Taritust.

“Ei miskit uut siin päikese all”, kuid uued olid laulud ja tantsud, mida Kärla pargipeol esitati. Võrreldes sajand vanade ajaleheuudistega, olid uued ka tantsijad-lauljad ning kuulajad-vaatajad. Eksootilise vahepalaga esines kontserdil idamaiste tantsude tantsutrupp. Oli tore ja meeleolukas kontsert!

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 569 korda, sh täna 1)