Labajalg tõi saarlastele auhindu (1)

SEGAPAARIDE VÕITJAD: Heleriin Rauna ja Kalle Kiik võistluse kolmandas voorus, mis toimus Pärnu rannaliival päevitajate silme all.
Foto: Katariina Karu

Pühapäeval Pärnus korraldatud labajalatantsu võistutantsimisel Pärnu Labajalg 2013 saavutasid Saaremaa tantsijad esikoha nii sega- kui ka naispaaride arvestuses.

“Võit tuli küll üllatusena, sest koos võistlesid nii noored, täiskasvanud kui ka tantsuveteranid,” lausus Saaremaa ühisgümnaasiumi Öieti juhendaja Eena Mark, lisades, et kuna tema gümnaasiuminoored on tavaliselt alustanud rahvatantsuga alles 10. klassis, siis kolme aastaga ei saavuta niisugust taset, nagu on aastaid tantsinud täiskasvanutel. Samas läks Öieti võistlema kõige tugevamate tantsijatega, lootes, et keegi saab finaali kindlasti.

“Suurem mure oli see, et kas olen ikka kõik tantsud õigesti õpetanud, et võistlus minu pärast halvasti ei läheks, ja et selles osas kindlust saada, kutsusin viimasesse proovi Virge Varilepa, kes vaatas tantsijad üle ja andis veel viimased soovitused,” rääkis juhendaja Mark. Ta lisas, et tegelikult sai ta juba I voorus aru, et neil võib väga hästi minna, sest kõik Saaremaa paarid tantsisid paremini kui kodus proovides.

Kindlasti tõi juhendaja arvates neile võidu see, et nad tantsisid rõõmuga ja nautisid iga tantsu. Võistlusel tantsiti kaks kohustuslikku tantsu: “Labajalavalss” ja “Vändra polka”. Neid tantse tuli tantsida I voorus asfaltplatsil, siis liiguti edasi kuursaali, kus oli II voor muru peal, ja viimasena pidi tantsima liival Pärnu rannas. Kolme vooru põhjal valis žürii välja kuus paremat paari, kes pidid õhtul kuursaalis puidust põrandal tantsima “Labajalavalssi” ja “Koigi polkat”.

“Tegelikult läks meil väga hästi, sest finaalis oli kuue parema seas koguni kolm meie võistluspaari,” rõõmustas Mark. Lisaks võitjatele olid finaalis Ivika Üksti ja Kuno Kongas Piiprellide rahvatantsuseltsist, kes samuti said žüriilt kõrgeid hindeid.

Saarlaste tulemused

Segapaarid: I koht Helerin Rauna ja Kalle Kiik; III koht ja publiku lemmikud Margit Kallas ja Martin Õisnurm (kõik Öieti tantsurühmast, juhendaja Eena Mark).

Naispaarid: I koht Maia Tõhkja Maili Väli; III koht Annika Jürviste ja Kaire Nellis; Pärnu rahvatantsurühma Kirmas eripreemia pälvisid Sirje Aru ja Lemmi Pihel (kõik tantsurühmast Kaarma Kargus, juhendaja Kai Kiik).

Lisaks tõstis žürii esile Valjala tantsurühmade head esinemist.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 569 korda, sh täna 1)