Pärimuskultuuri auhinnale kandideerib Ammuker

Salme vallavalitsus ja Salme kultuurimaja esitasid oma kandidaadina 2013. aasta pärimuskultuuri auhinna konkursile kohaliku regilauluansambli Ammuker. Mari Lepiku juhendamisel tegutsev Ammuker tähendab sõrve murdes vikerkaart.

Kolme tegutsemisaasta jooksul on Ammuker vallavalitsuse ja kultuurimaja kinnitusel leidnud endale kindla koha Saaremaa rahvakultuuritegemistes, seda näitab kas või fakt, et Ammuker on valitud Saaremaa rahvalaulu esitama Baltica 2013 pealaval Tallinnas 6. juunil.

Salme valla kultuuritööd ilma Ammukerita vald enam ette ei kujuta. Muu hulgas omandas ju Mari Lepik tänavu pärimuskultuurispetsialisti kutse (IV kategooria).

Kultuuripärandi aastat tähistab Ammuker sõrvekeelse aabitsa algmaterjalide kogumise ja salvestamisega. Sõrve laulude-mängude ja Sõrve murdetekstide digitaalse esituse jälgimise    kaudu saavad Salme põhikooli algklasside õpilased alustada tutvumist oma kodukoha pärandiga.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 305 korda, sh täna 1)