Eesti ja Läti staarid mängivad Ruhnu karikale

22. juunil kohtuvad festivali Watergate raames Pärnus Kalevi staadionil toimuvas meelelahutuslikus mängus Eesti ja Läti endistest tippjalgpalluritest ja tuntud muusikutest kokku pandud võistkonnad, et selgitada esimene Ruhnu karika võitja.

“Mängitakse Ruhnu karikale, sest meie Läti sõpradel oma saar teatavasti ju puudub ning kunagi ammustel aegadel oli Ruhnu kuuluvus koguni arutusel,” selgitas Watergate’i peakorraldaja Priit Valkna.

Tema sõnul küsisid ruhnlased toona nõu isegi Rootsist ja otsustasid siis, et nad peaksid kuuluma Eesti alla. “Ruhnul on väärikas ajalugu, sest 1877. aastal ehitatud ainulaadse arhitektuuriga ühe vanema Eesti metalltuletorni arvatav insener oli noor Gustave Eiffel,” sõnas Valkna.

Ruhnu vallavanem Aare Sünter arvas, et karikas tuleb “Ruhnu Eiffeli torni” kujuline.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 99 korda, sh täna 1)