Muusikakooli kõige popim eriala on kitarriõpe

Kuressaare muusikakooli tänavustel kevadistel katsetel oli populaarseim kitarrieriala, millele järgnes klaveriõpe.

Kokku oli muusikakooli tahtjaid 26 ning kevadise vastuvõtu läbinult alustab sügisel 23 õpilast, neist linnast 15. Vastuvõtukatsetel hinnati lapse muusikalisi võimeid, mis ta on looduse poolt kaasa saanud.

“Midagi ei ole teha, igaüks meist alustab erinevalt stardijoonelt, on võimeline arenema erineva tempoga ja ka erineval vanuseetapil,” märkis Kuressaare muusikakooli direktor Tarmo Berens, lisades, et põhilised olid ikka rütmi kuulamine ja järele tegemine (koputades). Tuli ka laulda üks laul.

“Üldiselt tulevad lapsed muusikakooli 1. klassi 7–8-aastaselt,” ütles Berens, tähendades, et vanus võib varieeruda sõltuvalt lapsest või instrumendi spetsiifikast.

Täiendav vastuvõtt muusikakooli toimub suve lõpus, 28. augustil. Kandideerida võiks direktori sõnul eelkõige akordioni-, klaveri-, laulu- ja flöödierialale.

Sügisel jätkatakse muusikakoolis samade erialadega kui sel õppeaastal. Lisandub aga õpetajaid: uuest aastast võib klaverisaate kujundust õppida Veikko Lehto ja akordionimängu Rein Orni käe all. Kooli õpetajatega saab tutvuda muusikakooli kodulehel www.kuressaare.ee/muusikakool.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 266 korda, sh täna 1)