Timmu Kõrge jättis Kärla rallivõidu koju

ALATI KOHAL: Timmu Kõrge sõnul on ta Saaremaal toimuvatel rallidel kindlasti sõitmas. Eelmisel aastal oli mees Saaremaa Rallil tegijate hulgas.
Foto: Raul Vinni

Laupäeval sõidetud Kärla ralli, mis oli ühtlasi Eesti autoralli karikavõistluste etapp, võitsid Mitsubishi Lancer EVO 9-l sõitnud Timmu Kõrge ja Kaido Kaubi.

Teisele kohale tõusid viimase katsega Mitsubishi Lancer WRC2-l sõitnud soomlased Jari Latvala ja Asko Sairanen, kes kaotasid võitjatele 1.27,6. Kolmandaks tulnud Henri Raidet ja Raul Kulgeveed edestasid soomlased vaid 0,4 sekundiga.
Timmu Kõrge ütles, et on võiduga igati rahul ja ajavahesid vaadates probleeme ei olnud. “Kõik sujus suuremate tõrgeteta,” tõdes nagu mullugi kõik katsed võitnud Kõrge.

“Peab muidugi tunnistama, et rada oli seekord karm, oli palju suuri kive. Ka meie sõitsime kolmandal katsel vastu kändu ja tagaratas oli viltu. Õnneks suutsime katse lõpuni sõita ja teeninduses auto korda teha.”

Võistlejatel tuli neli korda läbida ka Oriküla 2,6 km pikkune paarisrada. “Mulle ei ole need paarisrajad kunagi meeldinud ja eriti veel viimasel korral oli liiga tolmune, aga sain hakkama,” märkis Timmu Kõrge.

Kõrge sõnul keskendub ta ikkagi Eesti meistrivõistlustele ja karikasarjas tal kõrgeid sihte ei ole. “See oli meil rohkem selline nädalavahetuse projekt,” tunnistas rallipiloot.

“Kaido Kaubi on meie hea toetaja ja ega tal kaardilugejana suuri kogemusi ole. Ta pole legendi palju lugenud ja meistrivõistlustel läheks keeruliseks, siin saime aga korralikult hakkama.”

Neljandaks sõitsid end Ford Fiesta R2-ga noored saarlased Rasmus Uustulnd ja Imre Kuusk, kellele kuulus ka esiveoliste autode klassi esikoht.

Kärla rallil sõideti ka ralli-sprindi Eesti meistrivõistluste etapp. Neljaveoliste autode arvestuses olid konkurentidest üle Georg Gross ja Oleg Gross Ford Focus WRC-l, teise koha said siin Timmu Kõrge ja Kaido Kaubi Jari Latvala ja Asko Sairaneni ees.
Kaheveoliste ralliautode arvestuses tuli võitjaks Honda Civic Type-R-iga sõitnud saarlane Reiko Lempu, kes edestas Raido Laulikut ning Ago ja Kalle Ahut.

Kaheveoliste sprindiautode arvestuses oli võidukas vanameister Margus Jamnes Lada 2108-ga, Sport 2000 klassis olid kolm kiiremat Rasmus Uus- tulnd ja Imre Kuusk, Alex Forsström ja Jukka Jämsen ning Kenneth Sepp ja Raul Markus. Sport 1600 klassis võtsid võidu Kristian Pints ja Erki Pints.

Kärla ralli oli ka Eesti noorteralli ja -sprindi meistrisarja etapp. Sport 2000 klassis olid võitjad Rasmus Uustulnd ja Imre Kuusk, teise koha said Sander Siniorg ja Annika Arnek ning kolmanda koha sõitsid välja Alex Forsström ja Jukka Jämsen. Sport 1600 klassis said võidu Kristian Pints ja Erki Pints.

Ralli kogupikkus oli 97,76 km kaheksa lisakatsega, millest neli sõideti 2,6 km pikkusel Oriküla paarisrajal.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 484 korda, sh täna 1)