Muhu vald jagas õppuritele stipendiume (1)

Muhu valla stipendiumifondi nõukogu määras sel aastal stipendiumid kaheksale noorele, kes jätkavad õpiteed ülikoolides ja rakenduskõrgkoolides ning on saavutanud suurepäraseid tulemusi.

Seekordsed stipendiumisaajad on Eva-Mai Maripuu, Mari Saartok, Anett Kann, Triin Hopp, Kätlin Keinast, Reet Keerd, Kadri Kolk ja Marianne Pregel.

Lisaks peeti meeles tublisid põhikooli õpilasi, kes on õppeaasta jooksul esindanud Muhu põhikooli ja toonud koju häid kohti nii maakondlikelt kui ka vabariiklikelt aineolümpiaadidelt kas siis õpioskuste või spordi vallas. Kokku eraldati sel kevadel stipendiumifondist 2175 eurot.

Muhu valla sekretär-registripidaja Heiske Tuul ütles, et stipendiumide jagamisel on otsustavad õppetulemus ja kogutud ainepunktide hulk. “Tahaks toetada enamikku avalduse esitanuid, kuid alati saab määravaks jagatav rahasumma,” lausus Tuul.

1994. aastal asutatud Muhu valla stipendiumifondi idee autor oli taasiseseisvumise järgne esimene vallavanem Jüri Räim. Algne mõte oli toetada Muhu lapsi hariduse omandamisel. Möödunud kümnendil lisandusid õpilaste stipendiumidele ka Muhu valla kultuuristipendium, spordistipendium ja haridusstipendium. Lisaks valib Muhu vallavolikogu igal aastal aasta teo laureaadi.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 431 korda, sh täna 1)