Veski õuel algab viies pärimuskultuurisuvi

Juba viiendat suve algab pärimuskultuurisuvi Kuressaare Veski trahteri õuel, kus neljapäevaõhtuti saab lustida koos ühe rahva- või seltskonnatantsurühmaga.

“Ega selles kontserdisarjas saagi midagi uut olla, sest esinejad on ikka samad ja mõte on ka sama,” märkis Kuressaare Kultuurivara kultuurikorraldaja Eena Mark, lisades, et uued on ainult lood ja laulud, mida esitatakse.

“Publikut on alati väga palju olnud,” kinnitas Mark, kelle sõnul jagub trahteri õuele nii linna külalisi kui ka kohalikke. Ning eelmisel aastal võis näha, et osa publikust on kontserdist kontserti sama. “See näitab, et linnaelanike seas on need kontserdid populaarsed,” tähendas ta.

Tänavu kolmandat aastat pärimussuvel Aste Antsakatega osalev, ent varem ka teiste rühmadega käinud juhendaja Tiiu Villsaar ütles, et tema tahab pakkuda vaatajale seda saare tantsu- ja rahvariidepärimust, mis on kunagi olnud ja jõudnud sajanditagusest ajast meieni tänu tublidele inimestele. Neile, kes on märganud ja võtnud vaevaks muusikat, laule, tantse üles kirjutada.

“Ega neid tantse väga vähe ka ole. Need on hästi tantsitavad, ei ole hirmkeerulised ja samas mitte nii lihtsad, et igav hakkaks,” tõdes Tiiu Villsaar, lisades, et samas on muusika selline mõnus, et tekitab tantsijates tahtmise tegutseda. “Kui teed mõnuga, siis see jõuab ka publikuni.”

Homme saab näha Aste Antsakaid koos Aste lasterühmaga, järgmisel korral astub publiku ette Salme Meelespea, siis rahvatantsuselts Piiprellid koos noorterühmaga Öieti. Juulis saab näha laulu- ja tantsurühma Kanarbik, Ammukeri regilaulunaisi, toimub Helgi Allikule pühendatud tantsude õhtu. Augustis esinevad Kannelnaised Orissaarest ning memmede tantsurühmad Eideratas, Mariella ja Marleen.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 253 korda, sh täna 1)