Juhtkiri: Magus aeg

Magus maasikaaeg on kohe käes, aga tark ei torma. Ei ole mõtet osta “kirvehinnaga” maasikaid kohe, kui esimesed marjad turulettidele jõudnud. Võib ju natuke oodata, kuni neid on rohkem müügil ja osta oma esimesed suvised maasikad alles siis. Nii saad osta rohkem ja anda sõbralegi.

Tark teab ka seda, et ise tehtud on hästi tehtud. Igaühel võiks olla väike maasikapeenar, kust punane mari suhu pista – see ei nõua erilist aega, vaeva ega kulutusi. Ka pisikeste laste suvest teeb tõelise suve see, kui saab päikese käes küpsenud punaseid maasikaid oma käega korjata. Olgu siis terrassilt või rõdult, asi seegi. Omakasvatatud maasikas teeb suvepäevad ilusamaks – kindlasti ka neil, kes end rohenäpuks sugugi ei pea.

Tark ei torma, vaid ootab ära taktikaliselt õige aja, mil maasikad ei ole enam kallid. Kui see õige aeg käes, marju külluses ja hinnad taskukohased, võiks pere või sõpradega ette võtta sõidu päris maasikakasvatajate juurde ja ise marju korjata – moositeoks või külmikusse varumiseks, et talvel oleks hea võtta. Nautigem magusat maasikaaega!

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 144 korda, sh täna 1)