Maasikaid saab enne jaani

Saarte Hääl uuris kohalikelt maasikakasvatajatelt, millist saaki on tänavu oodata ja kui palju maasikad maksavad.

“Keskmine saak tuleb,” ütles Orissaare vallas Tagaverel juba aastaid, alates aastast 2000 maasikaid kasvatanud Alvar Kesküla, kes on jäänud truuks maasikasordile “Polka”. Kesküla ostis sel aastal ka uusi taimi, aga neilt sel aastal veel saaki oodata pole. Tuleb oodata järgmise aastani.

Samuti aastaid maasikaid kasvatanud ja Saarte marjakasvatuse ühistut juhtiv Jekaterina Näälik kasvatab nüüd oma Tõlli talus Tahula külas maasikmarju põhiliselt endale, aga lubab neid natuke ka maha müüa. Tema sõnul on taimed ilusad ja tänavuse kevade üsna hästi üle elanud.

Algul on maasikad Nääliku arvates kindlasti kallid. “Aga kui on juba palju marju, siis on hind muidugi odavam,” lausus ta.

“Maasikad tahavad vihma,” ütles Kullamäe talu maasikakasvataja Kalev Trei. Liiva külas pole vihma olnud, seega on Trei maasikataimed vihmapuuduses olnud. Marjad jäävad Trei sõnul tänavu pigem väikeseks. Põhilised maasikasordid, mida ta kasvatab, on “Polka” ja “Sonata”, mis inimestele kõige rohkem maitsevad.

Maasikad jõuavad turule Kalev Trei sõnul juba enne jaanipäeva. Hinnaks pakkus ta esialgu 4 eurot kilogrammist, ent juuli keskpaigas saab maasikakilo vahest juba ühe euroga kätte.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 475 korda, sh täna 1)