Naised mängisid Kadaka tenniseturniiri

15.–16. juunil toimus järjekordne, juba viiendat juubeliaastat tähistav naiste tenniseturniir Saaremaa Kadakas 2013.

Kaheks pikaks võistluspäevaks oli kohale tulnud 30 naist vanuses 35+ üle Eesti: Tallinnast, Tartust, Haapsalust, Rakverest, Pärnust ja loomulikult ka Kuressaarest. Kohalikke saarlannasid oli võistlustules 8.

Mängiti olümpiasüsteemis. Kõik turniiri mängud mängiti 8 geimini, seisul 8/8 tie-break 10-ni, 2-punktilise vahega. Esimeses ringis kaotanud pääsesid edasi lohutusturniirile. Välja said mängitud kõik kohad!

Üksikmängijaid oli tabelis 14, neist neli vaprat saarlannat: Sirje Lember, Sille Rantanen, Ilme Alt, Maire Leedo, kes kõik võitlesid endale koha kuue esimese hulka.

Üks turniiri pingelisemaid ja põnevamaid mänge oli naiste II poolfinaal, kus Maire Leedo oli kaotusseisus 0 : 6 Heidy Särgava vastu. Aga saare naise kanguse ja visadusega võitis ta lõpuks finaalikoha kätte seisuga 9 : 7. Finaalis pidi Maire aga tunnistama tallinlanna Kairi Rätsepa paremust tulemusega 8 : 4.

Paarismängus oli tabelis 13 naispaari, neist kaks päris saar-laste oma paari. Külli Raamat ja Mare Mägi saavutasid turniiril väga tubli 5. koha ning paar Maire Leedo – Maie Ader pidi finaalis tunnistama kaotust seisuga 3 : 8 Heidy Särgava ja Kairi Rätsepa vastu.

Võitjaid autasustati kadakaste karikate ja pildiraamidega, Saaremaa lihatööstuses eritellimusel tehtud vägevate vorstikangidega, tenniseraamatute ja uhkete piknikukorvidega. Üksikmängu võitjat premeeriti ka rahalise auhinnaga.

Larissa Sannik
turniiri peakohtunik

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 459 korda, sh täna 1)