Arengukava läbis avaliku arutelu

Kuressaare linna arengukava eilsel avalikul arutelul peatuti põgusalt kõikidel linnaelu teemadel.

Aastatel 2014–2017 linnaeelarvest tehtavad investeeringud on kokku 7,8 miljonit eurot. Hinnanguline investeeringute vajadus kokku on aga 28 miljonit eurot.

“Ressursside piiratuse tõttu olemegi valinud igaks aastaks ühe kindla prioriteedi,” ütles linnavalitsuse arendusnõunik Anu Vares. Seega rekonstrueeritakse aastal 2014 ja 2016 lasteaedu ning 2015. ja 2017. aastal tehakse teetöid.

2014. aastast tagatakse erivajadustega lastele alusharidus ehk luuakse koolieelses eas erivajadustega lastele arendusrühm. Lisaks on põhikooli- ja gümnaasiumiseaduses õpilastele ette nähtud tugispetsialistide teenuse tagamine, sh riigi toetusfondi arvelt kaetavate teenuste jätkuv tagamine olukorras, kui riik tugiteenuseid enam ei finantseeri.

Kuressaare abilinnapea Kalle Koov tuli taas välja ideega teha linna keskväljakust turuplats. “Tegime seda Kuressaare juubeli puhul ja rahvale see väga meeldis,” sõnas ta.

Suvesaarlane Jaak Rand ütles samuti sõna sekka. Tema sõnul võiks Kuressaare ajalooline eripära vanalinna säilitamise ja arendamise näol olla põhiväärtuste nimekirjas, millest lähtutakse, kui hakatakse kavandama linna juhtimist ja arendamist.

“Peaks olema selgelt välja toodud see eesmärk ja väärtus,” ütles ta. Ranna arvates peaks vanalinn olema täidetud väikeettevõtetega, mis pakuksid siin inimestele tegevust aastaringi, mitte vaid maist septembrini.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 172 korda, sh täna 1)