Eesti õhuvägi külastab Ruhnut

Reedel saabuvad Ruhnu saarele Eesti õhuväe lennukid An-2. Kahe sõjalennuki visiidi eesmärk on ennekõike osalemine Haapsalus toimuval võidupüha paraadil koos Eesti õhuruumi valvavate Prantsuse hävitajatega.

Laupäeval kell 11 toimub Ruhnu lennuväljal improviseeritud turvapäev “Turvatud Ruhnu 2013”, kus osalevad lisaks kaitsejõudude lennusalga kahele lennukile Kaitseliit, politsei- ja piirivalveamet ning Põhja-Eesti regionaalhaigla.

Ruhnu vallavanem Aare Sünter ei osanud eile öelda, kas ruhnlased ka sõjalennukitega lennata saavad.

“Saareelanikud lendavad lennukiga kogu talve. Vaevalt et see nende jaoks mingi eriline kogemus oleks,” arvas vallavanem.

Olulisemaks peab ta infot õhujõudude kohta ja turvapäeval toimuvat. “See võiks huvi pakkuda nii kohalikele kui ka suvitajatele,” märkis Sünter. Vallavanema sõnul on lennuväli korras ja valmis lennukeid vastu võtma.

Pärast pühapäevast paraadlendu Haapsalu kohal maanduvad lennukid taas Ruhnus. Esmaspäeval lennatakse aga Kihnu. Saarele kogunevad Kaitseliidu langevarjurid üle Eesti, et sooritada õppeotstarbelisi langevarjuhüppeid. Maandutakse nii maa peale kui ka merre.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 138 korda, sh täna 1)