EÜEkad istutasid terviseparki tamme (1)

Eile keskpäeval istutasid endised üliõpilasmalevlased Kuressaare gümnaasiumi juurde terviseparki tamme, meenutamaks EÜE 50. aastapäeva.

Muhus Nõmmküla rühmas aastatel 1970–72 Seanina kalatööstust ehitanud Enn Tammaru (paremal) põhjendas tamme istutamist Kuressaarde sellega, et kuigi tegelikult olid kuulsad hoopis Muhu rühmad, oli ja on Kuressaare Saaremaa pealinn. Ta lubas, et augustis Muhus toimuval ajalookonverentsil istutatakse puu ka Muhu kooli ette Liival. Konverentsile oodatakse malevlasi aastatest 1966–84.

Saaremaa mees Kaarel Kasemets toonitas, et tegemist on päästetud tammepuuga. Nimelt jäi puu ette Kudjape prügila likvideerimistöödele. “Kui korralikult kasta, peaks ta saama uue võimaluse,” ütles Kasemets.

Tamme istutamisel osalenud Kuressaare linnapea Mati Mäetalu leidis, et tegemist on huvitava numbrite maagiaga. “Linn sai 450 aastat vanaks, EÜE 50 ja siinsamas kõrval on 20. augusti klubi istutatud tamm,” selgitas ta. Linnapea lubas, et puu kastmise võtab linn oma hooleks.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 353 korda, sh täna 1)