Jazzirünnak kulmineerus muusikute ühisjämmiga

Eksperimentaalne muusikaüritus Jazz Attack tõi läinud nädalalõpul Kuressaarde 20 energilist ja eksperimenteerimishimulist andekat muusikut.

Tegemist oli festivali Saare Jazz üritusega, mis võttis tänavu täiesti uue kursi ja selle tulemusena sündiski eesti keeli jazzirünnak. Reedeõhtu hakul Kuressaare kuursaalis alanud jazzirünnak läks korraldaja, saarlasest muusiku Sander Mölderi sõnutsi “päris ägedalt” ja inimesi tõi see kohale üsna palju. Täpset arvu ei osanud Mölder öelda, ent kuskil 200 ja 300 inimese vahel oli rahvast kindlasti. “Ilmselt oleks inimesi saali veel mahtunud, aga tundus, et pigem oli kohal asjatundlikum publik, kes oskas laval toimuvat hinnata,” tõdes Mölder.

Kui enne ürituse toimumist kirjutas muusikasõber Priit Pruul Saarte Hääles, et kuursaalis on oodata tõelist helidepommi plahvatust, siis täpselt nõndamoodi see läinud reedel ka läks. “Ma usun, et Priit oskas laval toimunut väga hästi ette ennustada. Helidepomm on võib-olla päris täpne kirjeldus sellest, mis kostus,” arvas Mölder. Tema sõnul oli jazzirünnakul palju vabaimprovisatsiooni, aga ka minimalismist lähtuvat improt ja päris tonaalset jazzimprovisatsiooni.

Õhtu, mil üksteise järel käisid laval Sander Mölder ise, Laura Põldvere, Jarek Kasar, Anto Pett, Joel Remmel, Virgo Sillamaa, Argo Vals, Sandra Sillamaa, Tommyboy ja teised, lõppes kella 2 paiku. “Tegime lõppu veel jämmi, kus kõik 20 muusikut praktiliselt korraga laval olid,” tõi korraldaja välja ürituse kulminatsiooni. Sander Möldri kinnitusel jäid esinejad-muusikud jazzirünnakuga väga rahule.

Kiideti nii korraldust kui ka ideed ja oldi valmis iga hetk uuesti sarnases ettevõtmises kaasa lööma. “Usun, et jätkame sellega ka järgmisel aastal ja korraldame kõigi eelduste kohaselt võib-olla isegi vähe pikema laagri, et oleks natukene rohkem aega erinevate koosseisudega tööd teha,” arvas Mölder. Võimalusel proovitakse edaspidi ka lähiriikidest muusikuid kohale meelitada.

Korraldajate palavad tänusõnad kuuluvad muuhulgas Kuressaare muusikakoolile, kes lubas muusikutel eelnevalt kasutada oma ruume. ”Ilma nende ruumideta poleks see üritus võimalikuks saanud,” kinnitas Mölder.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 125 korda, sh täna 1)