Ruhnus näeb saart Arvo Tarmula pilgu läbi (1)

“PÄEV RUHNUS”: Arvo Tarmula fotonäitust käis avamispäeval uudistamas ligi 30 inimest. Foto: Maris Mägi

Eelmise kolmapäeva õhtupoolikul avati Korsi talu hoovis Arvo Tarmula fotonäitus “Päev Ruhnus”. Näitusel väljas olevad fotod tegi Tarmula eelmisel aastal, kui peeti Ruhnu uue kiriku 100. juubeliaastat.

Rannarootsi muuseumi juhataja Ülo Kalm koos kuraator/tüürimehe Jorma Fribergi ja paari seltsilisega võtsid ette nii mõnegi jaoks väljakannatamatu 14-tunnise merereisi Haapsalust Ruhnu kahemastilise jaalaga Vikan, et näitus varakult Korsi talu seintele üles sättida. Piltide autor ise kahjuks kohale tulla ei saanud, kuid saatis ennast esindama kolleeg Riina Tobiase ajalehest Lääne Elu, kes luges ette autori läkituse. Pilte käis esimesel õhtul kaemas ligi 30 inimest, oli nii turiste kui ka kohalikke ning just selleks puhuks kohale tulnud külalisi.

Neljapäeval toimusid Korsi talu hoovis talgud. Maha võeti mitu Ruhnu muuseumi hoonetele ohtlikku puud, rehitseti majaümbrust ja korrastati muuseumi kogusid. Talgutel osalesid Rannarootsi muuseumi töötajad koos kaaslastega Läänemaalt ja Rootsist, kohalikud ja kuu aja jooksul juba teistkordselt Ruhnu talgutele tulnud andunud talgu- ja Ruhnu-fänn Peeter Tallinnast.

Vihma tibutas vaid kergelt, mistõttu sai ka lõket teha. Pakuti talgusuppi ja Haapsalu pagarite kringlit. Mahavõetud puud läksid muuseumi naabrinaisele ja kirikuõpetajale küttepuudeks. Suured tänud kõigile, kes osalesid ja oma abikäe andsid, et seda ainulaadset talukompleksi veelgi ilusamaks muuta.

Andre Nõu,
Ruhnu muuseumi juhataja

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 198 korda, sh täna 1)