Jaanilaupäevane Tagamõisa kooli vilistlaste ja kunagiste õpetajate kokkutulek à la peied

TAGAMÕISA KOOL JA VILISTLASED: Viimane pilt vilistlastega 1935. aastal avatud koolimaja ees. Foto: Liina Õun

Jaanilaupäeva lõuna paiku moodustub Tagamõisa koolimaja esisel külateel oma kunagise kodukooli juurde taas tee leidnud endiste õpilaste ja õpetajate autodest pikk rivi. 23. juunit kutsuvad kokkutulnud teisisõnu koolimaja peieteks.

Miks peied? Aga sellepärast, et omaaegse koolimaja, mis 1935. aastal pidulikult enam kui 200 õpilase tarvis avati, on hoone ostnud ettevõtja otsustanud lammutada. Seega on kokkutulnuil võimalus oma armsale kahekorruselisele puidust koolimajale veel viimast korda pilk heita.

Majja enam sisse ei pääse. Uks on kinni naelutatud. Akendelegi on luugid ette pandud. Õnneks mahutab koolimaja kõrval oleva seltsimaja saalikene kõik kokkutulnud ära. Ka Kihelkonna lasteaia trio ja Taritu meesansambel mahuvad publiku ette kenasti esinema.

Edasi loe laupäevasest Saarte Häälest

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 566 korda, sh täna 1)