Saarlane ostis brittidelt mobiiliturundusfirma

Saarlane ostis brittidelt mobiiliturundusfirma

OSTUHUVI OLI JUBA AMMU: Seni vähemusosanikuna inglaste firmas tegutsenud Priit Vaikmaa kavatseb nüüd mobiiliturundusfirma käibe kasvu kiiresti kasvatada. Foto: erakogu

Saaremaalt pärit ettevõtjale Priit Vaikmaale kuuluv Monday Media OÜ omandas hiljuti Suurbritannia mobiiliturundusettevõtte TextMagic Ltd.

Ajalehe Äripäev andmeil müüsid inglased tehingu käigus seni neile kuulunud 55% suuruse osaluse. Ostetud ettevõtte turunduse, arenduse ja müügitegevuse juhtimine toimub juba alates 2007. aastast Eestis.

Kuus aastat tegevjuhi ja vähemusosanikuna tegutsenud Priit Vaikmaa hinnangul oli tegu nn win-win tehinguga, kus briti asutajad väljusid ettevõttest kasumlikult, samal ajal kui tegevjuht sai vabaduse kiiresti kasvaval turul tegutsevat ettevõtet edasi arendada.

Firma on kasvutrajektooril

Saarte Häälele tunnistas Vaikmaa, et tal oli ostuhuvi tegelikult juba pikemat aega ning nüüd õnnestus tehing viimaks ära teha. “Müüjad ei olnud nagunii enam aktiivselt firma juhtimisega seotud ja neil oli kasulik praegu müüa,” tõdes Vaikmaa.

Priit Vaikmaa kavatseb praegu ca 250 000 eurot aastas kasumit teeniva TextMagic Ltd käibe ja kasumi viie aastaga kümnekordistada. “TextMagic on praegu kasvutrajektooril ja töötame aktiivselt, et kasvu veelgi kiirendada,” kinnitas ta, lisades, et ettevõtte kasvutempo ongi põhiline, mida jälgida.

Vaikmaa on veendunud, et internetiturunduse parandamise ja üha suuremate firmade kliendiks saamise abil suudavad nad seatud eesmärgid kindlasti täita. “Mitmed meie konkurendid, kes pakuvad sama lihtsat SMS-teenust, on 10–20 korda suuremad, kui meie täna oleme,” tähendas ta.

TextMagic on lahtiseletatuna firma, mis pakub ettevõtetele kõikvõimalike SMS-ide saatmise teenust. Vaikmaa sõnul kasutab mõni tuhat firmat Suurbritanniast, Austraaliast ja mujalt Euroopa Liidust nende SMS-i saatmise teenust kiireloomuliste teadete ja meeldetuletuste saatmiseks. Näiteks saadavad autoteenindused meeldetuletusi, kui kliendi autole on vaja hooldust teha. Erinevad salongid saadavad aga kliendile päev varem näiteks teate, et “homme on teil kell 14 juuksuri aeg”.

Peale selle saadetakse SMS-teateid, kui kliendil on näiteks mõni arve maksmata, leping vajab pikendamist jne. Saadetakse ka reklaamsõnumeid ja kutsutakse inimesi üritustele või sooduskampaaniatest osa võtma.

Plaan ka Eestis aktiivsem olla

Mobiiliturundusfirma värske omanik väitis, et sõnumite saatmine võimaldab ettevõtetel parandada klienditeenindust ja säästa raha. Parimad kliendid saadavad tuhandeid sõnumeid päevas. “Eestis on meil ainult mõni üksik klient, kuid lähitulevikus hakkame ilmselt ka Eestis aktiivsemalt tegutsema,” märkis Vaikmaa.

Alates TextMagicu asutamisest 2001. aastal on ettevõtte kliendid saatnud üle 40 miljoni sõnumi. Ettevõtte klientide hulka kuuluvad näiteks Oxfordi ülikool, Fujitsu ja PepsiCo.

Mobiiliturundusettevõtja Priit Vaikmaa on Saaremaaga tugevalt seotud. Ta on pärit Kärla vallast ning ta koolitee möödus Kärla põhikoolis ja Kuressaare gümnaasiumis. Muuhulgas loodabki Saaremaalt eemal viibiv Vaikmaa end peagi rohkem kodusaarelt leida. “Varsti peaks suvila Kärla vallas valmis saama ja siis saab perega rohkem Saaremaal käia,” põhjendas ta.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 1 286 korda, sh täna 1)