Peeter Pihel läheb laia maailma end proovile panema (11)

Pädaste mõisa praegune peakokk Peeter Pihel võtab aja maha ja lahkub ametist laia maailma uusi väljakutseid otsima.

“Me kõik vahetame teatud aja järel töökohti ja selles pole midagi imeliku,” rääkis Pihel. Ta on otsustanud aja maha võtta, et oma perega koos rohkem aega veeta ning mõnes suurlinnas oma teadmised ja kogemused proovile panna.

Mingi kindla koha kasuks perekond veel otsustanud ei ole. “Ka minu elukaaslane otsib uusi väljakutseid ja seepärast vaatame maailmas ringi,” lausus Pihel.

Pädaste mõisa restoranis Alexander ja ka Tallinna restoranis Neh alustab 1. oktoobrist peakokana Taanist pärit Yves Le Lay.

“Martin Breuer ja mina otsisime kaua õiget inimest, kelles oleks seda, mida Põhjala saarte köögi edasiviimiseks vaja. Yves’i puhul saigi ennekõike otsustavaks toidukultuuriline taust, mis sobis Pädaste jaoks väga hästi,” rääkis Pihel.

Tema sõnul on Yves’i puhul tegemist ka väga toreda ja avatud inimesega ning tal on olemas Piheli 100% toetus.

Yves’iga kõrvuti töötab Pihel Pädastes veel novembri alguseni. “Pädastel on olnud oluline roll minu karjääris ja kindasti jään igatsema Muhu loodust ja kohalikke talunikke-tarnijaid, kes on meie tegemisi toetanud ja kelleta me poleks seal, kus me hetkel oleme,” tunnistas ta.

Pihel usub, et tema aja mahavõtt kestab tõenäoliselt paar aastat, kuna just selline aeg kulub tal ringivaatamiseks ja uute väljakutsete leidmiseks. Kõige rohkem jääb ta Pädastest igatsema oma köögimeeskonda.

“Meie köögimeeskond on olnud fantastiline ja kunagi ei saa välistada võimalust, et tulevikus veel Pädastesse tagasi pöördun,” rääkis Pihel.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 1 294 korda, sh täna 1)