Raagi “Kertu” valiti Põhjamaade filmipäevade võistlusprogrammi

55. korda toimuvatele Lübecki Põhjamaade filmipäevadele valiti sel aastal Eesti täispikkadest mängufilmidest Eestit esindama Ilmar Raagi draama “Kertu”, mis on Eesti filmilevis 28. oktoobri seisuga kogunud juba 25 206 vaatajat. 

“Kertu” on väikeses külaühiskonnas aset leidev ebatavaline armastuslugu, mis portreteerib ühe perekonna ja kogukonna varjatud suhteid. Saaremaal üles võetud film tõstatab küsimuse inimese õigusest õnnele ja armastusele ka siis, kui temalt on võetud võimalus ise otsuseid langetada. Peaosades Ursula Ratasepp ja Mait Malmsten.

Lübecki Põhjamaade filmipäevad, mis toimusid esimest korda 1956. aastal, on üks pikema traditsiooniga ja esinduslikum filmifestival maailmas. Festival on pühendunud Põhja- ja Baltimaade filmidele.

Põhjamaade filmipäevad kestavad sel aastal 30. oktoobrist 3. novembrini. Auhinnagalal, mis leiab aset 2. novembril, antakse välja kaheksa auhinda.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 178 korda, sh täna 1)