“Koidulauliku valgel” konkursi võitsid Uku Pokk ja Kristin Kurvits

Koidulauliku valgel konkursi võitsid Uku Pokk ja Kristin Kurvits

GRAND PRIX: Vanema vanuseastme võitja Kristin Kurvits võtab diplomi vastu žürii liikmelt Liilia Virveselt. Foto: Sander Ilvest

Eile selgusid maakondlikul etlemiskonkursil “Koidulauliku valgel” Kuressaare gümnaasiumi aulas parimad etlejad. Nendeks osutusid Uku Pokk Orissaare gümnaasiumist (juhendaja Maret Aardam) ja Kristin Kurvits Saaremaa ühisgümnaasiumist (juh Sirje Kreisman).

“Emotsioonid on väga head, ma ei läinud ju üldse võidu peale välja,” ütles Kristin Kurvits, kes on konkursil mitu aastat osalenud, ent kunagi varem pole tal nii hästi läinud.

“See on iseenda jaoks tegemine ja kui veel grand prix’iga tunnustatakse, see on ikka super,” rääkis Kristin, lisades samas, et harjutamisega läks tal päris kiireks. “Meil oli viimane kabaree ja nädalavahetusel olin haige, nii et juhendajaga sain teksti vaid kaks korda lugeda. Harjutasin koos teistega ja seda ka mitte eriti palju.“

Uku Pokk kinnitas, et on võidu üle täitsa õnnelik. “Kodus lugesin tekste ikka mitu korda ja korralikult,” mainis Uku.

Osalejaid oli seekordsel konkursil 30, nooremas vanuseastmes (5.–9. klass) 19 ja vanemas astmes (10.–12. kl) 11.

Vanema vanuseastme žürii esimees Piret Rauk ütles enne auhindamist, et Lydia Koidula on üks kõva pähkel, kelle tekste on hirmus keeruline lugeda. “Mõtlesin, et ega ma küll ei mäleta, kuidas meie omal ajal lugesime, aga arvan, et ta on raske olnud kõigile,” lausus Rauk. Peale Rauga kuulusid žüriisse Merle Rekaya, Urve Aedma ja Liilia Virves.

Noorema vanuseastme žürii esimees Martin Õisnurm märkis, et üldine mulje oli tegelikult selline, et saaks siiski veel paremini. “Nagu aru sain, on paljud konkursil esimest aastat, võib-olla oli probleem selles, kuid oli ka tugevaid, kes teiste seast välja paistsid,” rääkis Õisnurm. Lisaks Õisnurmele hindasid nooremaid etlejaid Ly Kallas, Krista Kütt ja Maire Sillavee.

Osalejatel tuli lugeda üks luuletus või proosakatkend mõlemalt autorilt (Leelo Tungal, Lydia Koidula). Kuna tegemist oli etlejate konkursiga, hindas žürii eelkõige deklamatsiooni, sõnakunsti ilu ja laitmatut esitust.

Konkursi korraldustoimkonda kuulusid Eve Tuisk, Merle Rekaya ja Kristi Tamm.


TULEMUSED

Noorem vanuseaste:
Grand prix – Uku Pokk (OG, juh Maret Aardam)
Laureaadid: Karl Kadak (Kuressaare Vanalinna kool, Kadi Tänav); Elo Nõmm (SÜG, Rita Ilves); Käroli Murd (Valjala PK, Tiina Kuusk)
Eripreemiad: Gretten Vaga (KG, Maret Laurson); Juhan Soon (KG, Maret Laurson); preemia hällilaulu eest – Magnus Toompuu (Kahtla LPK, Maret Vaga); preemia siiruse eest – Gerli Rakaselg (Lümanda PK, Liia Raun)

Vanem vanuseaste:
Grand prix – Kristin Kurvits (SÜG, Sirje Kreisman)
Laureaadid: Taavi Teevet (OG, Maret Aardam); Kärt Männa (SÜG, Sirje Kreisman)
Eripreemia – Gert Tammel (KG, Marit Tarkin)
Preemia Koidula teksti esitamise eest – Tiina Nõmm (SÜG, Rita Ilves)

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 751 korda, sh täna 1)