Üleskutse: 65 aastat märtsiküüditamisest

25. märtsil, kui möödub 65 aastat märtsiküüditamisest, on meie, Saare maakonna Memento ühenduse mõtted ja kavad varasemate aastate omadest veidi erinevad.

Presidendi kantselei koostöös Memento liiduga on lasknud aastapäeva puhuks valmistada rinnamärgid “Eestist küüditatu”, ent nende kätteandmisega on tekkinud väikesed takistused (kusagilt ei saa ametlikul teel kätte represseeritute, Siberis sündinud ja praegu Saare maakonnas elavate, 1945–1956. aastal välja saadetud inimeste nimesid.

Saare maakonna Memento ühendus pöördus ja pöördub maakonna omavalitsuste poole abipalvega leida need küüditatud, koostada nimekiri ja läkitada see Saare maakonna Memento ühendusse.

Pärast nimekirjade kontrollimist tellib Memento ühendus rinnamärgid ja saadab need valdadesse. Märkide kätteandmine toimuks vallavanema korraldataval pidulikul vastuvõtul. Märgid võiks kätte anda tänavu ajavahemikus 25. märtsist 14. juunini ehk kahe suure küüditamisega seotud kuupäeva vahel.

Omavalitsuste esitatavad nimekirjad peaksid jõudma Memento ühendusse Rein Väli e-meilile (rein_vali@hotmail.com) hiljemalt 25. märtsiks. Loodan omavalitsuste mõistvale suhtumisele nende piirkonna eakaid inimesi puudutava palve suhtes.

Meeldetuletuseks: 25. märtsil kell 12 toimub traditsiooniline mälestusmiiting Kudjape kalmistul. Buss väljub Kuressaare bussijaama tagant kell 11.45. Pärast miitingut leiame aega kehakinnituseks. Väljasõitu Jaagarahule seekord ei toimu – seda teeme 14. juunil ja pidulikumalt. Ootame miitingule kõiki, kel on võimalik tulla ja kes tunnevad huvi raskete Siberi-aastate vastu.

25. märts on meie ühenduse jaoks oluline päev ka seetõttu, et möödub 25 aastat Eesti õigusvastaselt represseeritute liidu Memento ja ka Saare maakonna Memento ühenduse loomisest.

Rein Väli
Saare maakonna Memento ühenduse juhatuse liige

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 194 korda, sh täna 1)