Kasutu koduelektroonika võib poodi viia

Kui varem sai oma elektroonikaromu kauplusse tagasi anda vaid siis, kui poest osteti uus, siis nüüd saab selle poodi viia ka juhul, kui uut asemele ei osteta.

“Tõepoolest, kui inimene toob meile seadme, mida ta ise kasutada või utiliseerida ei soovi, võtame selle vastu ja toimetame asutusse, mis tegeleb elektroonikaseadmete käitlemisega,” kinnitas ONOFF-i Kuressaare kaupluse juhataja Siim Nurja.

Ta lisas, et ONOFF-i senine kokkupuude tagastatud koduelektroonikaga on olnud pigem suuremate kodumasinatega, nagu mikrolaineahjud ja televiisorid. Uuendatud määruse järgi võib nüüd poodi tagastada ka väiksemaid seadmeid nagu MP3-mängijad või mobiiltelefonid.

Experdi Kuressaare kaupluse juhataja Alver Sipelgas kinnitas, et ka nemad on juba varem inimestelt kasutatud kodutehnikat vastu võtnud. Seni on väikseimad elektroonikaseadmed, mis Experti tagastatud, olnud föönid.

Möödunud nädalal valitsuse poolt vastu võetud määrusemuudatuse idee autor on Keit Pentus-Rosimannus. Tema sõnul on seadusemuudatuse põhjus see, et elektroonikaromusid jõuab liiga palju olmeprügi hulka, millest need moodustavad 1,8 protsenti. Koguseliselt on see ligikaudu 5400 tonni, mis on peaaegu sama palju kui aastas elektroonikaromusid kokku korjatakse.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 645 korda, sh täna 1)