Salme kool tõi võidu animakonkursilt

AUHINDA VASTU VÕTMAS: Vasakult HITSA innovatsioonikeskuse juhataja Ene Koitla, Eliis Raaper (6. kl), Anni Polding (9. kl), esiplaanil karikaga Kristjan Treirat (6. kl), Kertu Paju (3. kl), esiplaanil Lisete Varatu (3. kl), paremal juhendaja Merle Lepik. Foto: erakogu

AUHINDA VASTU VÕTMAS: Vasakult HITSA innovatsioonikeskuse juhataja Ene Koitla, Eliis Raaper (6. kl), Anni Polding (9. kl), esiplaanil karikaga Kristjan Treirat (6. kl), Kertu Paju (3. kl), esiplaanil Lisete Varatu (3. kl), paremal juhendaja Merle Lepik. Foto: erakogu

Salme põhikooli õpilased ja juhendaja Merle Lepik saavutasid videoga “Mis meist saab?” hariduse infotehnoloogia sihtasutuse (HITSA) innovatsioonikeskuse animafilmide konkursil “Muutuv kool” esikoha.

“See on mõtisklus sellest, mis võiks juhtuda siis, kui õpilased, kes muidu on hästi tublid, seda enam poleks,” avas Salme kooli õpetaja ja meediaringi juhendaja Merle Lepik filmi sisu. “Ja see fantaasialugu sünnib animatsioonis ühe tubli tüdruku peas.”

Meediaringi töö “Mis meist nii saab?” autorid olid 3. klassi (I kooliastme) meediaringi rühm koos meediaringi kahe liikmega II kooliastmest ja kahe liikmega III kooliastmest. Töörühma kuulusid 3. klassist Mihkel Abramov, Kaarel Kallas, Roland Kreek, Merilis Õunpuu, Lisete Varatu, Kertu Paju, Carlos Tuuling ja Markus Tenn. 6. klassist osalesid Eliis Raaper ja Kristjan Treirat, 9. klassist Anni Polding ja Markus Treirat.

Lepiku sõnul seadis 3. klassi meediaring endale juba sügisel eesmärgi konkursist osa võtta ja kevadeks animatsiooni valmis teha. Tööd tehti 7 kuud ja tulemusena valmis 1 minuti ja 31 sekundi pikkune animatsioon.

Eelmisel aastal koos tiitliga Tiigrihüppe Tegija Kool 2012 saadud 10 000 eurot läks meediaklassi loomiseks. “See oli väga õige otsus ja tulemused on näha,” tähendas Salme põhikooli direktor Marika Pütsep.

 

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 477 korda, sh täna 1)