Salmel laste teatriõhtul osales lastekirjanik Urve Tinnuri

KOLM KITSETALLE: Kõige nooremad, 5–6-aastased etenduses “Kitsetall, kes oskas lugeda kümneni”. Pildile on jäänud Keiro Toodre, Mia-Maria Poopuu ja Heleen Pesukov. Foto: Priit Poopuu

KOLM KITSETALLE: Kõige nooremad, 5–6-aastased etenduses “Kitsetall, kes oskas lugeda kümneni”. Pildile on jäänud Keiro Toodre, Mia-Maria Poopuu ja Heleen Pesukov. Foto: Priit Poopuu

Neljapäeva õhtul sai Salme kultuurimajas kaks tundi kestnud teatriõhtul “Salme oma laste näitemänguõhtu” näha seitset etendust ning esmakordselt külastas Salme laste teatriõhtut ka ühe loo autor, Urve Tinnuri.

Salme Otto-Triinu lasteaia 5–6-aastaste näitemänguseltskond tõi lavale lustaka etenduse “Kitsetall, kes oskas lugeda kümneni” ja lasteaia 6–7-aastased etenduse “Tuli küll meelde”. Mõlema etenduse lavastaja on Luule Rajaver.

Salme põhikooli II klass mängis Heljo Männi ja Krista Kumbergi “Täpilist kleiti” (lavastaja Mirle Arge), III klass aga lavalugu “Täna räägime anekdoote!” (lavastaja Mariliis Lazarev). Algklasside näitering esitas näidendi “Väike printsess”, mille oli lavale seadnud Tea Merivald.

VII klassi lugemisteater tõi publiku ette Kornei Tšukovski “Barmalei” (juhendaja Elgi Salong), mis kanti ette vene keeles. Issi-emme näitetrupp mängis aga Urve Tinnuri “Kolme päkapikku”.

Salme valla kultuurijuhi Maire Sillavee sõnul on juba viiendat korda toimunud teatripäeva eesmärk, et lapsed saaksid harjutada suurel laval ja suure publiku ees esinemist. “Kes on paar korda laval käinud, need on kohe poole julgemad,” märkis Sillavee. Ta lisas, et neljapäevased etendused tõestasid seda, et on peale tulemas ja kasvamas uus põlvkond, kes võib laval suuri asju korda saata.

Teatritegijaid tunnustati tänukirja ja kommikotiga. Publikut kogunes saali üle 130 inimese. Õhtut juhtis Matis Prostang.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 443 korda, sh täna 1)